Telefon: 67 54 00 01
Kompetanse Tillit Resultat

Brystløft


Etter amming er det mange kvinner som opplever at brystene blir slappere og ofte også mindre fyldige. Med alderen er det også vanlig at brysthuden strekkes, spesielt hvis brystet er litt tungt. Brystløft kanda være et alternativ. Brystløft kan ofte gjøres ved at huden strammes opp. Løftet kan også kombineres med innlegging av et brystimplantat eller oppbygging av brystet med eget fettvev.


 

TIDL. AVD.SJEF
Plastisk kir. avd.
Rikshospitalet

FAGLIG
MEDARBEIDER

Tidsskrift for den
norske 
lege-
forening

Brystløft

Den vanligste formen for brystløft gjøres på liknende måte som en brystreduksjon (se Brystreduksjon) bortsett fra at det bare fjernes hud. Det blir  arr rundt ”brystvorten” (overgangen hud – ytre del av brystvorten), i brystfuren og et vertikalt arr som forbinder de to (arrene). Arrene blir som regel lite synlige. Brystløft kan også gjøres slik at det ikke blir arr i brystfuren, også kalt "lollipop"-metode. Ved denne teknikken blir det et arr under brystvorten som er "ruglete" etter operasjonen, men som senere flates ut.


 

STOR ERFARING
i alle typer plastisk
kirurgi

TIDL. LEDER
Norsk Plastik-
kirurgisk forening

Kompetanse

Brystløft + brystforstørrelse

Det er ganske vanlig å kombinere brystløft med brystforstørrelse. Dette kan gjøres på flere måter. Det kan legges inn en silikonprotese samtidig med brystløftet eller 3-6 måneder senere. De fleste ønsker å gjøre det samtidig, men risikoen for komplikasjoner er økt i forhold til å gjøre det i to omganger. For noen kan det også være et alternativ å gjøre et brystløft i først omgang og senere sette inn eget fett. Se Brystforstørrelse for mer informasjon om brystproteser og brystoppbygging med eget fettvev. 


 

Ofte stilte spørsmål:         

Amming. Som regel går det fint å amme etter brystløft.

Bandasje. Hudsåret lukkes med sting som går bort av seg selv og såret dekkes med sårtape. Det legges så på en bandasje som du beholder til du kommer til kontroll, normalt 2 dager etter operasjonen. Ta da med en god sports-bh. Vi diskuterer dette med deg når du kommer.

Bh. Pass på å få en passende bh. Det kan være en god ide å få hjelp av i en butikk med god kompetanse. 

Brystkreft. Vi anbefaler alle å gjøre mammografi før inngrepet.  Det er ingenting som tyder på at risikoen for brystkreft er økt etter brystløft.

Dren er plastrør som legges inn i operasjonssåret for å lede bort blod og vevsvæske. Som regel brukes ikke dren.

Dusjing. Man kan ta en rask dusj allerede 2 dager etter operasjonen. Hud og tape må tørkes godt med en gang. Hvis såret blir værende vått over tid er det økt risiko for infeksjon.

Følelse i hud og brystvorte. Rett etter operasjonen er følelsen i brystvortene og brysthuden redusert. Følelsen kommer som regel tilbake i løpet av det første året, men det er ikke sikkert den blir like god som før?

Før etter bilder. Norske myndigheter har bestemt at det ikke kan vises bilder ”på nett” som er tatt før og etter brystreduksjon. På klinikken vil bli presentert informasjon som viser hvilke resultater du kan oppnå.

Jobb. Du reiser samme dag som inngrepet og får med deg smertestillende medisiner. Som regel er det sår og ømt de første 4-5


dagene, men plagene bedres deretter. Som regel sykmeldes en i 2-4 uker avhengig av arbeidssituasjonen.

Kontroll. Kontroller avtales normalt etter 2 dager og etter ca. 1 uke. Deretter sluttkontroll etter 6 måneder.

Komplikasjoner (blødning, infeksjon) sees heldigvis ikke ofte, men kan ikke 100 % utelukkes. Du får derfor nærmere informasjon om ”faresignaler”. Vi vil da raskt se på deg. På Sandvikaklinikken har erfaring og prosedyrer som reduserer risikoen for komplikasjoner mest mulig og gjør at vi trygt kan håndtere problemer hvis de likevel skulle oppstå.

Mammografi og andre brystundersøkelser. Som regel går dette greit, men i noen tilfeller kan det dannes arrvev etter operasjonen som kan gjøre at det er nødvendig med mer avansert kontroll, for eksempel MR-undersøkelse.

Medisiner. Dette går vi gjennom med deg på klinikken. Spesielt blodfortynnende medisiner må avpasses.

Røyking. Røyk nedsetter blodsirkulasjonen og øker risikoen for komplikasjoner. Det anbefales at man ikke røyker 2 uker før operasjonen og 2 uker etter.

Sting. Ved brystløft brukes det vanligvis sting som løser seg opp av seg selv.

Trening. Vi anbefaler at du venter ca. 3-4 uker før trening og benytter en godt støttende sports-bh.

Trygg kirurgi. Vi praktiserer de siste metodene bl.a. med bruk av avkryssingsskjemaer for å sikre deg på best mulig måte.


 

SANDVIKAKLINIKKEN AS

Elias Smiths vei 10

1337 Sandvika (Se kart)

 


 

Telefon 67 54 00 01

post@sandvikaklinikken.no

Kontonr. 8601 41 71691

Logo-125x125

Navn

Din e-postadresse

Emne

Melding