Kompetanse Tillit Resultat

Ansiktsløft


Ansiktsløft eller på engelsk "facelift" kan gjøre en stor forskjell.  Når vi blir eldre forandres huden i ansiktet. Dette skjer delvis på grunn av biologiske prosesser og delvis på grunn av sollys. Sollys bryter ned de elastiske fibrene i huden. Røyking fører også til at huden eldes. Samtidig svekkes støttevev som binder huden fast mot skjelettet Hudskadene kan reduseres ved å unngå sterk sol-eksponering (solarium) og ved å bruke solkrem eller UV-blokkerende makeup. De typiske forandringene er
:

  »  Mørke ringer under øynene
  ›  Uttynning av kinn
  »  Markert overgang kinn – leppe
  ›  "Hamsterposer" – fett samles som "poser" under underkjeven
  »  Halsens profil blir mindre skarp og forfra sees muskelbånd


 


I 1901 beskrev den tyske legen Hollander en operasjon hvor han strammet opp huden foran øret. Siden den gang har teknikkene for å motvirke aldersforandringer i ansiktet både forandret og utviklet seg kolossalt. Dagens ansiktsløfting er svært annerledes enn den man gjorde for 10 år siden. Det ble lagt (for) stor vekt på å glatte ut rynker. Mange av oss husker bilder av kjente personer med stram og unaturlig ansiktshud. I dag fokuseres det istedenfor på å gjenskape volum og utseende på en naturlig måte. Ofte kan en "skru klokken" 10-15 år tilbake. Det er mange metoder, sensasjonelle resultater og lett å gå seg vill. Vi starter med de minst omfattende behandlingene og går videre derfra.

 


TIDL. AVD.SJEF
Plastisk kir. avd.
Rikshospitalet

FAGLIG
MEDARBEIDER

Tidsskrift for den
norske 
lege-
forening

Ansiktsløft

Ved Sandvikaklinikken har vi som mål å oppnå et naturlig utseende. Det legges vekt på å oppnå fylde i kinn og ansikt samtidig som stram hud unngås. Hudsnittet legges rundt øret og inn i håret hvis nødvendig. Hvis halsen er slapp kan det være nødvendig å stramme opp muskelbånd foran på halsen. Dette gjøres med et kort snitt under haken. Det beste resultatet av et ansiktsløft fås som regel ved å stramme opp "bindevevsplaten" (SMAS) som ligger under huden. Ansiktsløft kombineres ofte med oppbygging av fortynnet hud med eget fett. Laser eller peeling-behandling kan gjøres samtidig.


 

STOR ERFARING
i alle typer plastisk
kirurgi

TIDL. LEDER
Norsk Plastik-
kirurgisk forening

Sandvikaklinikken

"Weekend-løft"

Weekendløft er en samlebetegnelse på mindre omfattende ansiktløft. Fordelene er kortere kirurgitid og kortere tid til man er tilbake til hverdagstilstanden. Forskjellige  varianter har navn som: S-løft, MACS-løft m.fl. Variantene skiller seg blant annet etter hvor mye hud som løsnes og i oppstrammingen av ansiktets bindevevsplate (SMAS). Operasjonen kan kombineres med oppbygging av fortynnet hud med fettvev og  peeling/laser.


 

INTERN SAKKYNDIG
Norsk pasientskade
erstatning

DOKTORGRAD
Stor vitenskapelig
produksjon

Trådløft

Trådene føres inn gjennom små hull i ansiktshuden i lokalbedøvelse. De festes slik at de strekker huden i motsatt retning av alderbetinget "slapphet". Metoden er normalt bare egnet for "yngre" (opp til 40 år). Effekten av trådene har begrenset varighet. Mange plastiske kirurger gir derfor ikke tilbud om slik behandling. Det finnes en rekke metoder som: APTOS-løft, Contour løft, Feather løft etc. Ved Sandvikaklinikken tilbyr vi trådløft til utvalgte pasienter. Det brukes materialer som over tid løser seg opp selv, men som kan gi et løft som varer opp til 1 ½ år. 


 

Facelift

Sandvikaklinikken mener:

Flere og flere av oss lever et (for?) hektisk liv. Vi ønsker derfor ikke å bruke mer tid på estetisk behandling enn det som strengt tatt er nødvendig. Raske prosedyrer med kort "nedetid"  har blitt stadig mer populært – også innen ansiktsløft. Vi tilbyr derfor et nøye utvalg av teknikker. Det viktige er at du som kommer til oss får god informasjon. Informasjon om forventet resultat av både mindre omfattende prosedyrer (trådløft) og "tyngre" kirurgi.I fellesskap med plastikk- og


kjevekirurg Helge Risheim, Kirurgi-klinikken,har vi lært oss de beste teknikkene. Vi samarbeider med en av de mest anerkjente kosmetiske ansiktskirurgene. i U.S.A.: dr. Niamtu III (lovethatface.com). Sammen med deg vil vi derfor finne hvilken behandling du er best tjent med. I sammenliknende vitenskapelig undersøkelser har man ikke funnet en metode som er bedre enn andre. Det avgjørende for et vellykket resultat er en derimot en god kirurg.


 

Ofte stilte spørsmål:         

Antibiotika. Som regel får du en engangsdose antibiotika for å hindre infeksjon.

Arr. Vår metode gjør at arrene normalt ikke blir synlige på sikt. Vi vil gå gjennom dette i detalj med deg på klinikken.

Bandasje. Ved trådløft legges ingen bandasje. Ved større ansiktsløft legges som regel en bandasje som fjernes ved kontroll etter 2 dager.

Dren. På slutten av operasjonen legges det inn to plastrør (dren) inn i sårhulen. Disse er koblet til en pose som samler opp overskuddsblod. Drenene fjernes som regel 2 dager etter operasjonen.

Dusjing. Man kan ta en rask dusj 2 dager etter operasjonen. Hud og tape må tørkes godt med en gang. Hvis såret blir værende vått over tid er det økt risiko for infeksjon.

Fettransplantasjon. For å bygge opp for eksempel kinnpartiet kan man hente fett fra magen (fettsuging). Fettet finfordeles og settes inn der det er underskudd. Dette avtales på forhånd.

Følelse i hud. Hudfølelsen kan bli litt nedsatt rett etter operasjonen, men dette er ikke permanent.

Før etter bilder. Norske myndigheter har bestemt at det ikke kan vises bilder "på nett" som er tatt før og etter ansiktsløft. På klinikken vil bli presentert informasjon som viser hvilke resultater du kan oppnå.

Hakeimplantat. Dersom du har lite utviklet hakeparti kan dette rettes opp ved å sette inn et hakeimplantat av silikon. Implantatet kan settes inn via munnhulen eller fra undersiden av haken.

Hårfeste. Hårfestet i tinningen og bak øret kan forstyrres dersom man ikke bruker riktig teknikk. Ved Sandvikaklinikken legger vi den største vekt på at dette ikke skjer.

Jobb. Ved mindre ansiktsløft er rekonvalesenstiden 1 uke eller kortere, ellers 2-3 uker.


 

Kinnimplantat. Redusert vevsfylde i kinnet kan, dersom du ønsker dette, behandles med fettransplantasjon. I noen tilfeller settes det inn et (silikon) kinnimplantat via munnhulen. Vi vil diskutere metodene med deg nærmere dersom dette er aktuelt.

Kontroll. Kontroller avtales normal etter 2, 7 og 14 dager. Deretter sluttkontroll etter 6 måneder.

Komplikasjoner (blødning, infeksjon) sees heldigvis sjeldent, men kan ikke 100 % utelukkes. På Sandvikaklinikken har erfaring og prosedyrer som reduserer risikoen for komplikasjoner mest mulig. 

Laser / peeling. For å bedre solskadet hud kan huden behandles med laser eller kjemisk peeling. Som regel må huden forhåndbehandles for å styrkes. Er dette aktuelt vil vi diskutere det nærmere med deg når du kommer til oss.

Medisiner. Dette går vi gjennom med deg på klinikken. Spesielt blodfortynnende medisiner må avpasses.

Røyking. Røyk nedsetter blodsirkulasjonen og øker risikoen for komplikasjoner. Det anbefales at man ikke røyker 2 uker før operasjonen og 2 uker etter.

Sting. Sting fjernes normalt etter en uke. I håret bruker vi ofte metallklips – agraffer. Disse fjernes normalt samtidig som sting. De synlige delene av hudsnittene dekkes med tape i minimum 2 uker etter operasjonen.

Trening. Vi anbefaler at du venter 3-4 uker før trening.

Trygg kirurgi. VI praktiserer de siste metodene bl.a. med bruk av avkryssingsskjemaer for å sikre deg på best mulig måte.

Øreflipp. "Hengende" øreflipp, såkalt Pixie-ear er en kjent fare ved ansiktsløft. Synlig øregangsåpning likeså. Begge disse "fellene" unngås med vår teknikk.


Telefon 67 54 00 01

post@sandvikaklinikken.no

Kontonr. 8601 41 71691

Logo

SANDVIKAKLINIKKEN AS

Elias Smiths vei 10

1337 Sandvika (Se kart)

Åpnigstider (Klikk her)

Ansv. lege: Bjørn M. Hokland

Org. nr. 998 595 029