Kompetanse Tillit Resultat

Halsløft

Halsløft kan gjøres som en isolert operasjon eller kan som en del av et ansiktsløft Huden på halen er tynn og utsatt for mye sol. Hvis man legger på seg samles fett her og man får den velkjente "dobbelt-haken"


Musklene blir også svekket og sees ofte som to parallelle bånd fortil på halsen. Yngre kvinner og menn kan ha nytte av isolert halsløft. Hos eldre er huden ofte slappere og det trengs mer omfattende kirurgi som ansiktsløft for å få det beste resultatet.


 

TIDL. AVD.SJEF
Plastisk kir. avd.
Rikshospitalet

FAGLIG
MEDARBEIDER

Tidsskrift for den
norske 
lege-
forening

Halsplastikk

For yngre (under 40-45 år) kan fettsuging av halsen være et godt alternativ. Det lages da millimeterstore hull i huden bak ørene, og det føres inn en tynn fettsugingskanyle (se FETTSUGING). I tillegg kan man lage en liten tilgang i furen som ligger litt bak hakespissen. Overskuddsfett kan så suges ut. For at fettsuging alene skal gi ønsket resultat må det ikke være for "mye" hud, og ikke tydelige muskelbånd.


 

STOR ERFARING
i alle typer plastisk
kirurgi

TIDL. LEDER
Norsk Plastik-
kirurgisk forening

Sandvikaklinikken AS

Hvis det er mer omfattende forandringer må huden åpnes. Dette gjøres på undersiden av haken og arret blir knapt synlig Mer fett kan fjernes på denne måten og eventuelle muskelbånd kan behandles. Hvis huden er slapp må den strammes opp. Dette gjøres ved at det fjernes hud bak øret og i noen tilfeller foran øret.


 

INTERN SAKKYNDIG
Norsk pasientskade
erstatning

DOKTORGRAD
Stor vitenskapelig
produksjon

Når du kommer på klinikken gjør vi en grundig vurdering av hud, underhud og muskelvevet på halsen. Dette danner grunnlaget for å vurdere hvilken operasjonsmetode som kan være aktuell for deg.


 

Halsplastikk

Ofte stilte spørsmål:         

Arr. Ved Fettsuging gir ikke synlige arr. Et eventuelt arr under haken er også som regel usynlig. Hvis det må fjerne hud foran øret blir det et smalt arr, men med vår metode blir dette knapt synlig når det er modent og avbleket.

Bandasje. Som regel legges det en bankasje som fjernes etter en uke. 

Dren. På Hvis det må fjernes hud legges det som regel inn to plastrør (dren) inn i sårhulen. Disse er koblet til en pose som samler opp overskuddsblod. Drenene fjernes som regel 2 dager etter operasjonen.

Dusjing. Man kan ta en rask dusj 2 dager etter operasjonen. Hud og tape må tørkes godt med en gang. Hvis såret blir værende vått over tid er det økt risiko for infeksjon.

Følelse i hud. Hudfølelsen kan bli litt nedsatt rett etter operasjonen, men dette er ikke permanent.

Før etter bilder. Norske myndigheter har bestemt at det ikke kan vises bilder "på nett" som er tatt før og etter halsplastikk. På klinikken vil bli presentert informasjon som viser hvilke resultater du kan oppnå.

Hakeimplantat. Dersom du har lite utviklet hakeparti kan dette rettes opp ved å sette inn et hakeimplantat av silikon. Implantatet kan settes inn via munnhulen eller fra undersiden av haken.

Hårfeste. Hvis det må fjernes hud foran øret kan hårfestet i tinningen og bak øret kan forstyrres dersom man ikke bruker riktig teknikk. Ved Sandvikaklinikken legger vi den største vekt på at dette ikke skjer.


Kontroll. Kontroller avtales normal etter  2 og 7 og dager. Deretter sluttkontroll etter 6 måneder.

Komplikasjoner (blødning, infeksjon) sees heldigvis sjeldent, men kan ikke 100 % utelukkes. På Sandvikaklinikken har erfaring og prosedyrer som reduserer risikoen for komplikasjoner mest mulig og gjør at vi trygt kan håndtere problemer hvis de likevel skulle oppstå.

Laser / peeling. For å bedre solskadet hud kan huden behandles med laser eller kjemisk peeling. Som regel må huden forhåndbehandles for å styrkes. Er dette aktuelt vil vi diskutere det nærmere med deg når du kommer til oss.

Medisiner. Dette går vi gjennom med deg på klinikken. Spesielt blodfortynnende medisiner må avpasses.

Røyking. Røyk nedsetter blodsirkulasjonen og øker risikoen for komplikasjoner. Det anbefales at man ikke røyker 2 uker før operasjonen og 2 uker etter.

Sting. Sting fjernes normalt etter en uke. 

Sykemelding. Hvis det skal fjernes hud kan det være nødvendig å være borte fra jobb i opp til en uke.

Trening. Vi anbefaler at du venter 2 uker før trening.

Trygg kirurgi. VI praktiserer de siste metodene bl.a. med bruk av avkryssingsskjemaer for å sikre deg på best mulig måte.


 

Telefon 67 54 00 01

post@sandvikaklinikken.no

Kontonr. 8601 41 71691

Logo

SANDVIKAKLINIKKEN AS

Elias Smiths vei 10

1337 Sandvika (Se kart)

Åpnigstider (Klikk her)

Ansv. lege: Bjørn M. Hokland

Org. nr. 998 595 029