Kompetanse Tillit Resultat

Rumpeløft


Det sies ofte at smaken er som baken, dvs. den kommer i mange utgaver. Noen er imidlertid ikke helt fornøyd med bakenden de har fått "tildelt". I tillegg kommer at eventuell vektøkning ofte visker ut den naturlige overgangen mellom rumpepartiet og midjen. Overvektige som har gått mye ned i vekt kan oppleve at baken "henger" og at det er mye løs hud. Rumpeløft kan da være et alternativ.Ved mye overskuddshud (overvektskirurgi) kan et
hudbelte fjernes og fettet omfordeles slik at man oppnår en strammere bak. Ulempen er at arrene kan bli synlige. Såkalt "Brazilian butt lift" gjøres som regel ved at man setter inn kroppens eget fettvev eller at det settes inn en protese.


 

TIDL. AVD.SJEF
Plastisk kir. avd.
Rikshospitalet

FAGLIG
MEDARBEIDER

Tidsskrift for den
norske 
lege-
forening

Rumpeløft

Bruk av eget fettvev. Denne metoden forutsetter at det er noe fett over hofte-magepartiet eller lårene. Fett hentes ut med fettsugingsteknikk. Samtidig blir midjen smalere og baken mer fremtredende. Fettes behandles så på en spesiell måte og sprøytes inn der det trengs. Metode er trygg og god, men noe av fettet (ca. 30%) forsvinner i løpet av det første året, og det kan være nødvendnig å gjenta behandlingen.


 

STOR ERFARING
i alle typer plastisk
kirurgi

TIDL. LEDER
Norsk Plastik-
kirurgisk forening

rumpeløft


Løft med proteser. Innsetting av sikonproteser kan være et alternativ. Dette brukes hyppigst hos tynne hvor det er for lite fettvev til å bruke eget fettvev. Protesene settes inn slik at hudsnittene ikke er synlige.  På grunn av beliggenheten er infeksjonsrisikoen noe økt, og det kan hende at protesene må byttes etter noen år. 


 

Bandasje. Etter rumpeløft må man bruke en komprimerende strømpe i flere uker etter inngrepet.

Dusjing. Man kan ta en rask dusj allerede 2 dager etter operasjonen. Hud og tape må tørkes godt med en gang. Hvis såret blir værende vått over tid er det økt risiko for infeksjon.

Følelse i huden kan være noe nedsatt rett etter inngrepet. Denne bedres som regel. 

Før etter bilder. Norske myndigheter har bestemt at det ikke kan vises bilder "på nett" som er tatt før og etter plastikkirurgiske inngrep. På klinikken vil bli presentert informasjon som viser hvilke resultater du kan oppnå.

Jobb. Du kan normalt gjenoppta jobben etter 1 uke, i noen tilfeller kortere.

Kontroll. Kontroller avtales avhengig av hva som er gjort. Første kontroll er som regeletter 2 dager, ellers etter ca. en uke og seks måneder.


Komplikasjoner (blødning, infeksjon). Etter oppbygging med eget fett er det sjelden komplikasjoner. Infeksjon er den vanligste. Infeksjon er den vanligste komplikasjon ved innsetting av protese. Kaplseldannelse, dva. at protesen føles hard kan kommer over tid og det er også rapportert at det har gått hull på protesen. Dette må ofte korrigeres med en ny operasjon. 

Medisiner. Hvis du bruker blodfortynnende medisiner må disse avpasses. Dette går vi gjennom med deg på klinikken.

Røyking. Røyk nedsetter blodsirkulasjonen og øker risikoen for komplikasjoner. Det anbefales at man ikke røyker 2 uker før operasjonen og 2 uker etter dersom det skal settes inn en protese.

Sting. Det brukes sting som løser seg opp av seg selv.

Trening. Vi anbefaler at du venter ca. 3-4 uker før trening etter lårplastikk. 

Trygg kirurgi. Vi praktiserer de siste metodene bl.a. med bruk av avkryssingsskjemaer for å sikre deg på best mulig måte.


Telefon 67 54 00 01

post@sandvikaklinikken.no

Kontonr. 8601 41 71691

Logo

SANDVIKAKLINIKKEN AS

Elias Smiths vei 10

1337 Sandvika (Se kart)

Åpnigstider (Klikk her)

Ansv. lege: Bjørn M. Hokland

Org. nr. 998 595 029