Kompetanse Tillit Resultat

Botox og fillere

Botox, Azzalure og Xeomin er forskjellige salgsnavn på botulinum-toksin. Botulinumtoksin er en nervegift som lages av bakterien som er ansvarlig for botulisme. Dette er en sykdom som kan ramme oss hvis vi  spiser  bedervet mat. I  de små dosene som gis i medisinsk beh-andling er den selvsagt helt ufarlig når retningslinjene følger. Stoffet kan brukes i estetisk plastikkirurgisk behandling fordi huden over musklene som lammes glattes ut og rynker reduseres eller


forsvinner. Lammelsen, og dermed effekten på rynkene varer i 3-5 mån-eder og behandlingen kan da gjentas. Ved gjentatt behandling kan det se ut som om effekten forlenges. Botulinum-toksin lages av flere produsenter. Det er ingen viktige forskjeller mellom de ulike merkene. Botulinumtoksin settes som små sprøytestikk. Fillere benyttes oftest i hud og lepper for å øke volum og spenst i huden. De vanligst brukte produktene er Juvederm og Perlane / Restylane.


 

TIDL. AVD.SJEF
Plastisk kir. avd.
Rikshospitalet

FAGLIG
MEDARBEIDER

Tidsskrift for den
norske 
lege-
forening

Botox

De vanligste behandlingsområdene er:
 » Pannen inkludert "sinnarynken" over neseroten

 ›  Over øyebryn (øyebrynsløft)
 » Tinning
 ›  Halsen

Stoffet kan også brukes i andre sammenhenger, som mot svette, kjevekramper, enkelte typer hodepine m.fl. Ved svetting anbefales istedenfor "utsuging" av svettekjerter siden dette har en varig effekt.


 

STOR ERFARING
i alle typer plastisk
kirurgi

TIDL. LEDER
Norsk Plastik-
kirurgisk forening

BTX-mi-640

Fillere

Vi har overtatt ordet "filler" fra engelsk, og det brukes i estetisk plastikkirurgi sammenheng om stoffer som brukes for å kompensere for aldersbetingede "hudforandringer". Når vi blir eldre gjør bl.a. solskader at hudens fyldighet og mykhet reduseres. Samtidig forandres fettvev, og beinvev. I ansiktet ser vi:

  »  Tynn hud og liten fylde i tinningen
  ›  "Ringer" under øynene med lite vev
  »  Skarpere konturer rundt kinnben
  ›   Uttynning av leppene
  »  Markert kinn – hake overgang


 


Tapet av vev og volum kan motvirkes ved å bruke en filler. Det finnes mange typer fillere. De mest brukte fillerne er laget av hyaluronsyre som er et naturlig "fuktighetsstoff" i huden. I Norge er Juvederm og Perlane / Restylane (Les mer: Juvederm, Perlane/Restylane) de to største merkene. Produktene kommer i ulike varianter som bl.a. skiller seg i hvor "flytende" de er. Det er mange sterke meninger "der ute" om at det ene produktet skal være bedre enn det andre, men brukes de korrekt gir begge veldig gode resultater. Det viktigste er ikke produktet, men hvor og hvordan det blir satt. Hyaluronsyrefillere har effekt i 9-12 måneder eller lenger.Andre type fillere.
Det finnes en rekke andre type fillere hvor noen består av substanser som brytes mye langsommere ned enn hyaluronsyre (poly-lactic acid, calciumhydroxyapatitt) eller ikke brytes ned (polymethylacrylat, flytende silikon). Siden stoffene i motsetning til hyaluronsyre ikke brytes ned i kroppen har de en langvarig effekt. Det er imidlertid økt komplikasjonsfare med disse behandlingene, og det kan bl.a. danne seg røde klumper i huden som kan være vanskelig eller umulig å bli kvitt. Erfaringen fra arbeid med pasientskadesaker har gjort at vi ved Sandvikaklinikken ikke tilbyr behandling med fillere som ikke brytes ned.


 

INTERN SAKKYNDIG
Norsk pasientskade
erstatning

DOKTORGRAD
Stor vitenskapelig
produksjon

Fettransplantasjon

Bruk av eget fett er et alternativ til fillere. Operasjonen kan ofte gjøres i lokalbedøvelse med tillegg av smerterstillende. Ved hjelp av fettsuging  hentes fett fra magen (ingen synlige arr) og fettet  settes så inn i ansiktet der det er underskudd. Metoden må benyttes med stor forsiktighet rett under øynene (risiko for ujevnheter), men ellers kan det være en god metode med langvarig effekt. Vi bruker det siste innen fettransplantasjon med såkalt Nano-teknikk.


 

FL-hø-300

Sandvikaklinikken mener:

Botox. Det er en rekke klinikker som setter botox. Det er viktig klinikken du går til har god medisinsk innsikt slik at man unngår å behandle i "risikoområder", som for eksempel nær øyelokks-muskulatur. Det er også fornuftig å diskutere hvilken effekt du ønsker å oppnå. Etter vår mening er det for mange klinikker som setter for mye botox i gale områder hvor effekten blir et stivt og unaturlig utseende. Det er først og fremst dette som skiller de gode behandlingsstedene fra de "ikke fullt så gode".


Bruk av hyaluronsyrefillere har som regel veldig god effekt og myker opp "markerte" ansiktsrekk som lett kommer når vi passerer vår "første ungdom". I samarbeid med deg analyserer vi ansiktet ditt for å finne hvordan du vil ha størst mulig utbytte av behandlingen. Vi diskuterer i detalj fordeler og ulemper med fillerbehandling. Hvis du for eksempel ønsker fyldigere lepper er det viktig at vi blir enig om et passe volum slik at resultatet ikke blir at du til din overraskelse får store "andelepper" (velkjent fra "kjendisverdenen").


 

Ofte stilte spørsmål:         

Bandasje. Ved bruk av Botox eller hyaluronsyre brukes det ikke bandasje eller plaster. Ved fettransplantasjon settes små hudfargede plastre der fettet er satt inn.

Bedøvelse. Botox settes med svært tynne nåler og bedøvelse brukes normalt ikke. Ved fillerbehandling kan det settes bedøvelse der sprøyten settes inn i huden. Fettransplantasjon gjøres i lokalbedøvelse.

Dusjing. Man kan dusje som normalt.

Følelsen i huden påvirkes ikke.

Før etter bilder.
Norske myndigheter har bestemt at det ikke kan vises bilder "på nett" som er tatt før og etter botox-behandling eller bruk av fillere når behandlingen gjøres av platikkirurg. På klinikken vil bli presentert informasjon som viser hvilke resultater du kan oppnå.


Jobb.
Man kan gå på jobb som vanlig.


Kontroll avtales normalt etter 6 måneder. Ved fettransplantasjon avtales kontroll etter ca. en uke.

Komplikasjoner
(blødning, infeksjon) er svært sjeldent ved Botox- og fillerbehandling. Ved fettransplantasjon hentes fettet normalt fra magen. Også her er risikoen for komplikasjoner liten.


Medisiner.
Dette går vi gjennom med deg på klinikken. Ved fettransplantasjon må blodfortynnende medisiner avpasses.


Røyking
. Ikke avgjørende.

Sting. Brukes ikke bortsett fra ved fettransplantasjon.

Trening.
Ingen begrensninger. Ved fettransplantasjon anbefaler vi at du begrenser treningen den første uken.


Trygg kirurgi.
VI praktiserer de siste metodene bl.a. med bruk av avkryssingsskjemaer for å sikre deg på best mulig måte.


Telefon 67 54 00 01

post@sandvikaklinikken.no

Kontonr. 8601 41 71691

Logo

SANDVIKAKLINIKKEN AS

Elias Smiths vei 10

1337 Sandvika (Se kart)

Åpnigstider (Klikk her)

Ansv. lege: Bjørn M. Hokland

Org. nr. 998 595 029