Kompetanse Tillit Resultat

Brystforstørrelse

Brystforstørrelse av første klasse

Brystene er en vesentlig del av kvinners identitet. Sandvikaklinikken tilbyr derfor brystforstørrelse om ønskelig. I USA regnes det at 10,5 millioner kvinner har gjennomført brystforstørrelse. I Norge er det anslagsvis 10 000 kvinner som har innlegg.
For å utføre brystforstørrelse hos Sandvikaklinikken er forutsetningen at man må være fylt 18 år. Før en eventuell operasjon må man bestemme størrelse og fasong på innleggene. Implantatene blir tilpasset både kroppsstørrelse, brystkassens fasong og hoftevidde. Ved brystforstørrelse hos Sandvikaklinikken tilbyr vi silikoninnlegg av to hovedtyper, runde og dråpeformede. De dråpeformede kalles også anatomiske. Innleggene er i forskjellig volum, dimensjoner, fasthet og med ru eller glatt overflate. Dette gjør det mulig  å tilpasse hver enkelt kundes behov.

Ved brystforstørrelse starter vi med målinger av brystet. Vår 3D-datasimulering hjelper deg å finne riktig størrelse og fasong. Etter vår mening er likevel utprøving av forskjellige typer innlegg det viktigste. Dette gjøres av vår spesialutdannede sykepleier. Du får også tilbud om å prøve hjemme. Dette øker sikkerheten for at vi finner det som er riktig for deg.

Kan jeg forstørre brystene?

Forutsetningen for å kunne opereres er at man har fylt 18 år. Hvis man er mellom 18 og 20 år pleier vi ofte å fraråde inngrep fordi man er i en tidlig voksenperiode. Det er viktig at man gjør en forstørrelse for egen del og ikke for å tilfredsstille eller få anerkjennelse fra andre. Vi vil som regel fraråde operasjon hvis man har ustabilt selvbilde eller alvorlig sykdom. Ved manglende brystutvikling, stor ulikhet mellom brystene eller "traktbryst" får man dekket operasjonen av det offentlige. Det er da ingen 18 års grense.

Livskvalitet

Det er gjort livskvalitetsundersøkelser ved brystforstørrelse. Dette er spørreundersøkelser hvor man svarer på hvor fornøyd man er med ulike deler av livet. Undersøkelsen omfatter selvbilde og helse m.fl. Hvis brystforstørrelse gjøres etter en grundig vurdering og på en god måte har de fleste økt livskvalitet etter en operasjon. Dette gjelder også i lang tid (år) etter behandling.

Plastisk kirurg
Brystforstørrelse runde implantater
Runde implantater

Størrelse og fasong

Før en eventuell operasjon må man bestemme størrelse og fasong på innleggene. Implantatene tilpasses kroppstørrelsen, brystkassens fasong  og hoftevidde. Noen ønsker svært store silikoninnlegg. Risikoen for komplikasjoner er da økt. I tillegg kan det bli heng i brystene. Tilvirkerne leverer innlegg i forskjellig volum, dimensjoner, fasthet og med ru eller glatt overflate.

Silikoninnleggene er av to hovedtyper, runde og dråpeformede, også kalt anatomiske. De runde bygger litt mer over brystets øvre del. Disse er vanligst brukt. I en engelsk undersøkelse så man på hva pasienter og kirurger foretrakk.  Det var et lite flertall av pasientene som foretrakk runde innlegg. Av  kirurgene var det et lite flertall som syntes de dråpeformede så best ut. En ulempe med dråpeformede implantater er at de har høyere risiko for å vri seg. Brystet fasong kan da forandres. 

Innholdet i de fleste silikoninnlegg har geleaktig innhold, "gummy bear implants". Sammen med deg bestemmer vi hvilken fasthet (cohesity ) du er best tjent med. Fordelen med faste implantater er at det er mindre risiko for bølger i bølger i huden, rippling. Ulempen er at brystene kan føles hardere.  Ru overflate blir brukt for at implantatet skal feste seg bedre til vevet rundt. Risikoen for kapseldannelse blir da redusert.

Over eller under brystmuskelen

Hvis man er slank og har lite underhudsfett legger vi implantatene under brystmusklene. Dette gjøres for at de skal få tilstrekkelig tykt lag med vev over. Tynn huddekking kan føre til rippling. Er huden tykkere er det mulig å legge både over og under brystmusklene.

Brystforstørrelse anatomiske implantater
Anatomiske implantater

 

Brystforstørrelse med saltvannsimplantater

Saltvannsimplantater består av et silikonskall og fylles med saltvann istedenfor silikon. De var brukt mye i USA. Etter en lovendring som tillot implantater med silikonkjerne sank bruken drastisk. De er i dag lite brukt både i Europa og USA. Brystet kjennes hardere, og det er økt risiko for rippling. Det er også en risiko for at saltvannet lekker ut og at brystet blir flatt.

3-D simulering og utprøving

Både runde og dråpeformede innlegg leveres i forskjellig bredde, høyde og tykkelse. For å finne riktige mål starter vi med målinger av brystet. 3D-datasimulering kan hjelpe deg å finne riktig størrelse og fasong. Etter vår mening er likevel utprøving med innlegg av forskjellig typer det viktigste. Dette gjøres av en spesialutdannet sykepleier. Du får også tilbud om å prøve hjemme. Dette øker sikkerheten for at vi finner det som er riktig for deg.

Hvordan gjøres operasjonen?

Kirurgen vil markere brystet med en tusj. Operasjonen skjer som regel i narkose. Man får en engangsdose antibiotika for å unngå infeksjon. Det vanligste er at det legges et 4-5 cm langt snitt i huden i brystfuren eller litt under. Disse arrene blir knapt synlige etter noen måneder. Man kan også legge inn via et halvsirkelformet hudsnitt på overgangen mellom brystvortehuden og den bleke huden. Disse arrene kan bli mer synlig. Det er økt risiko for problemer med amming og infeksjon.

Kikkhullsmetode

Kikkhullsteknikk gjør det mulig å legge inn implantatet fra armhulen. Da må det brukes silikon som er mer flytende enn de vi ellers bruker. Risikoen for feilplassering er noe økt. Alle metodene har til felles at man lager et rom for silikonen over eller under brysmuskelen. Hvis implantatet skal legges under muskelen må en liten del av muskelen kuttes. Vi gjør dette for å hindre at brystet oppfører seg unaturlig når armene løftes. Man får i praksis ingen nedsatt muskelstyrke. Sårene lukkes med sting som løser seg opp av seg selv og hudfarget tape. Over denne legges en hvit bandasje.

Hudtilgang
Hudtilgang
Silikon over muskel
Silikon over muskel

 

Er det forskjell på silikonimplantatene som brukes?

Det finnes mange produsenter av silikonimplantater. Alle produkter skal være CE-merket, dvs. godkjent for bruk i EU. Noen firmaer har vært på markedet i mange 10-år mens andre bare har vært i bruk i noen få år. Det har tidligere vært problemer med enkelte brystinnlegg. Det franske firmaet som lagde PIP-implantater gikk konkurs da det viste seg at kvaliteten ikke var god nok. Flere tusen kvinner måtte skifte silikonen. Det er heller ikke alle implantater som brukes i Norge som er godkjent av amerikanske helsemyndigheter (FDA).

Sandvikaklinikken har derfor valgt å bruke implantater fra produsentene Mentor og Allergan. Disse har vært lengst på markedet og er godkjente både i EU og USA. De er også de merkene som best kan dokumentere kvaliteten over år.

Brystforstørrelse med samtidig brystheving

Et brystimplantat hever brystet. De som har litt "heng" får et fastere og høyere bryst. Hvis det er mye heng kan det være nødvendig å fjerne hud for å få et godt resultat. Dette kan gjøres ved at det først gjøres et brystløft (se brystløft). Det legges da inn et implantat 3-6 måneder senere. Heving og innlegging av implantantat kan også gjøres samtidig. Hvis det gjøres samtidig er risikoen for komplikasjoner litt økt. 

Silikon under muskel
Silikon under muskel

Komplikasjoner

Blødning og infeksjon er kjente komplikasjoner til alle inngrep. Under operasjonen kuttes blodårer. Disse stenges med en "elektrisk penn" (diatermi). Likevel kan man aldri garantere 100% at et blodkar ikke åpner seg igjen. Det er størst risiko for blødning det første døgnet. Hvis det oppstår en blødning hovner brystet opp og føles sprengt og vondt. Kirurgen må da se på det. Hvis blødningen ikke er stor kan det være nok med en fast bandasje. Ved større blødning kan det være nødvendig å åpne og tømme blodet.

Infeksjon

Infeksjon ved innsetting av brystproteser er heldigvis sjeldent. Betennelsen skyldes bakterier (oftest stafylokokker og streptokokker), Vi har et omfattende regime for å unngå dette. På Sandvikaklinikken har vi heldigvis aldri hatt infeksjon. Infeksjon merkes ved at huden blir rød og smertefull. Senere blir tapen fuktig. Hvis man får mistanke om infeksjon må kirurgen kontaktes. Antibiotika kan hjelpe, men som regel må implantatet fjernes. Dessverre kan nytt implantat ikke settes inn før etter 3-6 måneder.

Kapsel

Kapsel-dannelse betyr at det danner seg et tykkere arr enn normalt rundt implantatet. Normalt er arret helt tynt. Tykkere arr kan føre til at brystene  kjennes harde. Fasongen kan også endres. Hvorfor dette skjer vet vi ikke sikkert. Kanskje skyldes det bakterier som irriterer kroppen. Ru overflate gir mindre risiko for kapsel. Kapseldannelse graderes etter en Baker-skala. Baker 1 og 2 gir lite plager. Ved baker 3 og 4 er kapselen hardere. Omtrent 3 av hundre får kapseldannelse som må kirurgisk behandles. Sandvikaklinikken har garanti som omfatter dette.

Brystforstørrelse silikon
Brystforstørrelse Sandvikaklinikken
Operasjonsstue
Fra Sandvikaklinikken

 

Brystforstørrelse med eget fettvev

Hos Sandvikaklinikken tilbyr vi brystforstørrelse med eget fettvev. Fettet hentes fra kroppen der det er overskudd. Etter en spesiell behandling settes det inn i brystene gjennom et tynt metallrør. Fettet hentes med en fettsugingsmetode som kalles liposkulptur (for detaljer se her) fordi vi former vevet for best mulig utseende. Som oftest tas det fra mage og lår. Ryggen er også et alternativ. Det blir ikke synlige arr.
Brystforstørrelse med eget fettvev hos Sandvikaklinikken har flere fordeler. Denne metoden egner seg spesielt for personer som vil bli kvitt litt overskuddsfett. Det er ikke påvist økt fare for kreft eller andre sykdommer knyttet til operasjonen.

Brystforstørrelse i Bærum

Hos Sandvikaklinikken er du som pasient i fokus. Vi viser til stor tillit og anerkjennelse i det plastikkirurgiske miljøet, blant annet gjennom tillitsverv og tidligere stillinger. Sandvikaklinikken har også Frank Åbyholm - tidligere avdelingsoverlege og professor på Rikshospitalet som vår faglige konsulent. Sandvikaklinikken garanterer brystforstørrelse med beste kvalitet og resultat.
Kom gjerne innom for en uforpliktende konsultasjon om brystforstørrelse. Vii garanterer å gi deg den beste vurderingen og informasjonen. Ved andre spørsmål, send oss gjerne en henvendelse via e-post eller ta kontakt via telefon. Klinikken holder til sentralt i Bærum.

Undersøkelse før en operasjon

Ved konsultasjonen går vi gjennom din helsetilstand, tidligere operasjoner, medisiner, allergier m.m. Brystene undersøkes, og vi sjekker for "kuler". Ved uventede funn får du henvisning til mammografi. Mammografi er en røntgenundersøkelse der man se om det er begynnende kreftforandringer  For de fleste er det ikke nødvendig å gjøre mammografi før et brystinngrep. Hvis man har slektsbelastning eller begynner å nærme seg 40 år kan det være en god ide uansett.

Forberedelse til operasjon

Røyking frarådes i minimum 2 uker før og to uker etter inngrepet. Før operasjonen skal man faste (ikke spise eller drikke) i 6 timer. Faste medisiner tas med et halvt glass vann 2 timer før inngrepet (eller tidligere). Kvelden før og samme morgen som operasjonen skal man dusje.  Ansikt (ikke håret), hals og resten av kroppen vaskes med en bakteriehindrende såpe. Hibiscrub (500 ml, 40 mg/ml) kjøpes på apotek. Når du kommer får du medisiner og en samtale med kirurg og anestesilege. Du må også ha med deg en sports-bh som gir støtte for brystene. Det er ikke nødvendig å kjøpe de dyreste. Det viktige er at den gir god støtte. Inngrepet tar i overkant av 1 time, noe lenger ved kikkhullsmetode. Du må regne med at det tar ca. 4 timer fra du kommer til du kan reise hjem.

Interiør
Fra Sandvikaklinikken
Fra Sandvikaklinikken
Fra Sandvikaklinikken

Narkose - Sikkerhet

Vi gjør som oftest operasjonen i narkose fordi det gir minst plager. Det kan også gjøres i såkalt sedasjon hvor man er våken. Ved narkose gis medisiner med elektroniske pumper til en blodåre. Man får et smertestillende stoff og et som gir søvn. Anestesien som brukes i dag (TIVA, total intravenøs anestesi). Stoffene som gis forsvinner raskt ut av kroppen.  Man våkner raskt og har lite plager. Anestesiapparat og øvrig utstyr er av seneste modeller.

Safe Surgery

Vi praktiserer Safe Surgery. Dette er et sett av sikkerhetsregler som skal sørge for at ingenting går galt. I motsetning til mange klinikker er anestesilegen vår til stede på operasjonsstuen hele tiden. Sammen med  anestesisykepleier overvåkes pasienten kontinuerlig.  Etter narkosen kommer man i seng på et post-operativt rom. Her får du tilbud om lett mat/drikke.  Cirka 1 time senere er man på bena igjen og kan dra hjem. Du får alltid telefonnummeret til kirurgen. Hvis det skulle oppstå noe du lurer på kan du ringe natt og dag.

Etter operasjonen

Når du drar hjem får du med deg smertestillende medisiner. Man må regne med noe smerter, spesielt det første døgnet. Det er mer smerter hvis implantatet er lagt under brystmuskelen. Du kan dusje etter 2 dager. Før det må den ytterste hvite bandasjen fjernes. Dusjen må være kort for at de hudfargede tapene ikke skal løsne. Tapen kan tørkes med en hårføner. Den første uken skal du bruke sports-bh døgnet rundt. Det er ofte best å sove på rygg eller på siden. Sports-bh brukes på dagtid i enda 3-4 uker. Hos noen vil vi også anbefale et brystbind. Dette er et bind over den øvre delen av brystet.  Bindet hindrer at implantatene forskyver seg oppover. Ved bilkjøring skal man bruke setebelter som vanlig.

Grudde meg til dette må jeg innrømme. Har blitt tatt godt i mot hele veien. Hils spesielt til anestesilegen og sykepleieren som beroliget meg. Er utrolig fornøyd med resultatet!!!

 

Ciao, jente 25

Var litt usikker på hvordan jeg ble tatt i mot siden jeg bare er 20. Dere var veldig seriøse og ga meg all informasjon jeg trengte.

Hilsen L

 

Møtte hyggelige folk som visste hva de dreiv med. Men, dere burde være mer aktive på sosiale medier. Lykke til!

Ung dame

Kontroll

Vi ringer deg dagen etter operasjonen. Du innkalles til kontroll etter ca. 1 uke. Stingene løser seg opp av seg selv. For å få pene arr anbefaler vi å tape sårene i 2-3 måneder. Tape kan kjøpet på apotek (Micropore eller Scanpore). Senere kontroller etter 3 og 6 måneder.

Sykmelding

Man kan ikke få sykmelding i tiden man er borte fra jobb. Hvis silikoninnleggene legges over brystmusklene er man som regel komme tilbake i jobb etter mindre enn en uke. Hvs de legges under musklene må man regne mer mer smerte den første tiden. Det kan være fornuftig å være hjemme i ca. en uke.

Barn - løfting

De første 2-3 ukene bør man unngå tunge løft og tenke på dette hvis man har mindre barn. Spesielt løft over skuldernivå bør unngås. Hovedregelen er likevel at det går bra hvis det ikke gjør vondt og man tar det rolig.

Trening

Vi anbefaler at man venter med aktiv trening de første 3 ukene. Vekttrening bør man vente med i 4-6 uker.

Følelse i brystene

Følelsen i brystene etter en operasjon kan være økt, som før eller noe nedsatt. Dette normaliserer seg i løpet av noen måneder.

Amming

Flere undersøkelser har ikke vist noen effekt av brystoperasjon på muligheten til å amme. Det er ingen fare for barnet å få brystmelk fra mor med silikonimplantater. Dette gjelder også om det skulle ha gått hull på  innleggene uten at man er klar over dette.

 

Tusen takk til dr. Hokland for kjempefint resultat etter brystoperasjonen. Også kjempetakk til sykepleiersken som hjalp meg å finne akkurat riktig størrelse. Dere er best!

Hilsen takknemlig dame (54)

 

Flotte lokaler og god informasjon.

Sara

 

Anbefaler Sandvikaklinikken til alle som vurderer brystforstørring.

Anonym

 

Fikk et litt bredt arr etter operasjonen. Dette ordnet de opp i raskt og profesjonelt.

Anonym (40)

 

Må brystimplantatene skiftes?

Tidligere var det vanlig å anbefale bytte av implantater etter 10 år. Nå gir våre leverandører livstidsgaranti på innleggene. Hvis det går hull på skallet erstattes implantatet kostnadsfritt Anbefalingen om bytte etter 10 år gjelder derfor ikke lenger. Nå det er sagt har de siste modellene vært på markedet i ca. 10-15 år. Dette betyr at ingen har gått med dem i f.eks. 50 år. Det hefter derfor en liten usikkerhet når det gjelder langtidsoverlevelsen.

Flere barn etter brystforstørrelse

Det sikreste resultatet fås når implantatene legges inn etter man har fått de barna man ønsker. Ved graviditet/amming øker brystenes størrelse. Hvis huden ikke trekker seg godt nok sammen kan brystene blir mer hengende.

Mammografi

Mammografi gjøres for å sjekke at det ikke er kreftforandringer i brystene. Brystet plasseres mellom to plater og undersøkelsen gjøres. Som regel går dette fint hos pasienter som har fått satt inn et implantat. I noen tilfeller er det vanskelig, og da kommer man til målet med ultralydundersøkelse, evt. magnettomografi (MR).

Er silikon skadelig?

Alle brystimplantater som brukes i dag er laget av silikon med et fast ytre skall og et indre hulrom fylt med silikon. Silikonen som ble brukt til å fylle implantatene var tidligere flytende. I dag bruker de fleste produsentene fastere materiale som ligner på gele. Disse kalles 4. og 5. generasjons produkter. På engelsk kalles ofte de ofte gummy bear type.

Hvis det gikk hull på de tidlige innleggene rant silikonet ut. Huden på brystet kunne bli rød, fast og plagsom. Det var noen som mente at immunforsvaret kunne bli forstyrret. Ingen vitenskapelige undersøkelser har funnet støtte for dette. 

Kvalitetsimplantatene vi bruker er bevist å ha svært liten risiko for lekkasjer. I de tilfellene det har skjedd har det bare ført til lokale mindre skader. Implantater med hull skal likevel byttes Hevelse er ofte første symptom. Hvis det er mistanke må det som regel gjøres en ultralyd-undersøkelse eller magnettomografi (MR).

AvdSjef
NPKF

Kan brystforstørrelse med silikon føre til kreft?

Det er gjort en rekke studier som viser at risikoen for kreft i selve brystkjertelvevet ikke er økt etter innsetting av silikonproteser. De siste årene er det kommet fokus på en annen sjelden krefttype i brystet. ALCL, Anaplastic large cell lymphoma. Kreftformen har blitt knyttet til implantater med ru overflate. Bakterier som fester seg kan kanskje irritere kroppen og føre til kreftutvikling.

Symptomer

I USA er risikoen for å få ikke-behandlingsbar sykdom beregnet til mindre en av en million. Proteser fra en produsent (Allergan) med ru overflate ble likevel trukket fra markedet i Europa nylig. Det skjedde etter et EU-pålegg. Kvinner som har blitt rammet har som regel først fått en hevelse i brystet pga. væske rundt innlegget. På dette stadiet kan som regel sykdommen behandles effektivt. Det er derfor ikke nødvendig å bytte implantater med ru overflate fra den aktuelle produsenten. Risikoen for ALCL med protesene på markedet i dag er svært liten.

 

Kvalifikasjoner

Operasjon i utlandet

Det er en økende grad av helseturisme med behandling  i utlandet. Det er vanskelig å vurdere kvaliteten på klinikkene. Skulle det oppstå problemer er oppfølgingen også vanskelig. I tillegg kommer at det er vanligere med "sinte" resistente bakterier. Pasienter som opereres i utlandet er ikke dekket av Norsk pasientskadeerstatning.

Garanti

Implantatene byttes kostnadsfritt de første 5 årene hvis det påvises skade på disse. Ved tydelig kapseldannelse (Baker 3-4) innen 5 år opereres kostnadsfritt en gang. Eventuell videre hensiktsmessig behandling avtales til redusert eller ingen kostnad.

Brystforstørrelse med sikkerhet

Behandlingen ved Sandvikaklinikken er omfattet av Norsk Pasientskadeerstatning, NPE. Ingen pasienter har sendt inn klage på Sandvikaklinikken til NPE (eller Helsetilsynet). Implantatene kan også byttes kostnadsfritt de første 5 årene dersom det påvises skade på disse. Ved tydelig kapseldannelse innen 5 år opererer vi også kostnadsfritt en gang. Eventuell videre behandling avtales til redusert eller ingen kostnad.
Sandvikaklinikken setter deg som pasient i fokus. Sammen med vår samarbeidende klinikk, Kirurgiklinikken, utgjør vi et team med den beste kirurgiske og faglige bakgrunn. Tidligere stillinger og tillitsverv er et tegn på vår tillit og anerkjennelse i de plastikkirurgiske miljøene. Vi er så heldige å ha Norges mest meritterte plastiske kirurg, Frank Åbyholm - tidligere professor og avdelingsoverlege på Rikshospitalet som faglig konsulent. Vi kan love deg at brystforstørrelse som utføres hos Sandvikaklinikken er i første klasse.
Du er hjertelig velkommen til oss for en uforpliktende konsultasjon om brystforstørrelse, og vi lover å gi deg en best mulig vurdering og informasjon. Dersom du har andre spørsmål, send gjerne en henvendelse til oss via telefon eller e-post.

Fra Sandvikaklinikken
Fra Sandvikaklinikken

Ofte stilte spørsmål:         

Amerikanske retningslinjer. Implantater med silikoninnhold har bare kunnet brukes i USA for brystrekonstruksjon (for eksempel etter kreftoperasjoner). Ny dokumentasjon som viser at implantatene er sikre og ufarlige gjorde at protesene ble godkjent også for brystforstørrelse i 2013.

Amming. Det er ikke påvist noen form for helseskade hos barn som ammes fra kvinner med brystinnlegg. Dette kan altså gjøres trygt. I noen tilfeller kan kvinnen oppleve noe mer melkespreng og det er rapportert litt høyere risiko for kapseldannelse rundt implantatet.

Bandasje. Hudsåret lukkes med sting som går bort av seg selv og såret dekkes med sårtape. Det legges så på en bandasje som du beholder til du kommer til kontroll, normalt 2 dager etter operasjonen. Ta da med en god sports-bh.

Bh. Pass på å få en passende bh etter brystforstørrelse. Det kan være en god ide å få hjelp av i en butikk med god kompetanse. Siden bryststørrelsen er økt kan det være riktig å finne bh med litt ekstra støtte.

Cup. Det finnes dessverre ingen standard for bh-cupstørrelse. Det er forskjeller fra produsent til produsent. Hva dette betyr i forhold til protesestørrelse vil vi gå gjennom med deg på klinikken.

Dusjing. Man kan ta en rask dusj allerede 2 dager etter operasjonen. Hud og tape må tørkes godt med en gang. Hvis såret blir værende vått over tid er det økt risiko for infeksjon.

Følelse i hud og brystvorte. Hudfølelsen kan bli litt nedsatt rett etter operasjonen, men dette er ikke permanent.

Før etter bilder. Norske myndigheter har bestemt at det ikke kan vises bilder "på nett" som er tatt før og etter en brystforstørrende operasjon. På klinikken vil bli presentert informasjon som viser hvilke resultater du kan oppnå.

Garanti. Sandvikaklinikken gir garanti på alle inngrep. Ingen har mer omfattende garanti enn oss, og vi går gjennom dette sammen med deg i detalj.

Implantat. Det finnes en rekke produsenter av brystimplantater. Vi vil råde deg til å be om innlegg som har livstidsgaranti. På Sandvikaklinikken brukes bare implantater fra Allergan og Mentor som er de produsentene som har vært lengst på markedet.

Jobb. Normal rekonvalesenstid er ca. 1 uke.

Kapsel. Når det settes inn et brystinnlegg dannes det et tynt arr rundt. Hvis arret blir tykkere kaller vi det kapsel. Innlegget kan da følges hardt, Det kan bli nødvendig å operere.

Komplikasjoner (blødning, infeksjon) sees heldigvis sjeldent. Vi har aldri hatt infeksjon etter silikoninnlegging. På Sandvikaklinikken har erfaring og prosedyrer som reduserer risikoen for komplikasjoner mest mulig og gjør at vi trygt kan håndtere problemer hvis de likevel skulle oppstå.

Kontroll. Kontroller avtales etter ca. en uke og deretter 3 og 6 måneder.

Mammografi går som oftest greit med implantater. Ellers må det gjøres ultralyd eller MR-undersøkelse. ultralydundersøkelse. Kvinner som har fått forstørret brystene har ikke økt risiko for brystkreft.

Medisiner. Dette går vi gjennom med deg på klinikken. Spesielt blodfortynnende medisiner må avpasses.

Røyking. Røyk nedsetter blodsirkulasjonen og øker risikoen for komplikasjoner. Det anbefales at man ikke røyker 2 uker før operasjonen og 2 uker etter.

Sex. Etter ca. 4 uker har implantatene funnet sin form og posisjon og arrlinjen er sterkt nok til å tåle normal "belastning".

Silkonimplantat. Silikon består av silisium, oksygen og hydrogen. Dagens innlegg er av 4. og 5. generasjon. De har tykkere kapsel og har fastere innhold enn før. Risikoen for at det går hull på kapselen er liten. Hvis det går hull må implantatet fjernes eller byttes. Det vanligste tegnet er hevelse eller ubehag i brystet.

Sting. Det brukes sting som løser seg opp av seg selv.

Trening. Vi anbefaler at du venter ca. 3-4 uker før trening og benytter en godt støttende sports-bh.

Trygg kirurgi. Vi praktiserer de siste metodene bl.a. med bruk av avkryssingsskjemaer for å sikre deg på best mulig måte.

Telefon 67 54 00 01

post@sandvikaklinikken.no

Kontonr. 8601 41 71691

Logo

SANDVIKAKLINIKKEN AS

Elias Smiths vei 10

1337 Sandvika (Se kart)

Åpningstider (Klikk her)

Ansv. lege: Bjørn M. Hokland

Org. nr. 998 595 029