Kompetanse Tillit Resultat

Halsløft

Halsløft kan gjøres som en isolert operasjon eller kan som en del av et ansiktsløft Huden over underkjeven og på halsen er tynn og utsatt for mye sol. Hvis man legger på seg samles fett her. Disse forandringen gjør at man får poser under kjeven og dobbelt-hake. Musklene blir også svekket og sees ofte som to parallelle bånd fortil på halsen. Forandringen kan bedres med et halsløft.

Dobbelthake

For yngre (under 40-45 år) med dobbelthake kan fettsuging av halsen være et godt alternativ. Forutsetningen er at det ikke er for mye løs hud (eller større "hamsterposer") og for tydelige muskelbånd. Det lages da millimeterstore hull i huden bak ørene, og det føres inn en tynn fettsugingskanyle (se Fettsuging). I tillegg kan man lage en liten tilgang under haken. Overskuddsfett kan så suges ut. Vi bruker en spesiell metode som også strammer opp huden. Operasjonen gjøres i lokalbedøvelse, evt. med tillegg av smertestillende i en blodåre, sedasjon. Ved sedasjon må man faste som ved narkose.

Halsløft

Hvis det er mer omfattende forandringer halsløft, som oftest i narkose dvs. at man sover. Først tenger kirurgen på deg med en tusjpenn. Det tegnes opp rundt øret og under haken, se figurer. Arrene blir i praksis ikke synlige etter at det har gått noen tid. Det gjøres først fettsuging, se over. Huden på halsen, over kjevekammen og bak øret løsnes fra vevet under. Det ligger en tynn bindevevshinne (kalt SMAS) under huden. Denne hinnen strammes opp for å bli kvitt "hamsterposene". Gjennom åpningen under haken kan det fjernes mer fett hvis nødvendig. De to loddrette båndene på halsen skyldes at at halsmusklene glir fra hverandre. Musklene syes sammen i midtlinjen for å få en jevn profil. Hvis nødvendig strammes også halsmusklene bakover. Huden som er løs trekkes mot øret, og overskuddet fjernes. Huden lukkes i flere lag med tråd som løser seg opp av seg selv. Noen ganger brukes metallklips (agraffer) foran øret. Det legges ikke inn dren. Alle sår dekkes med brun hudtape. Til slutt legges en strammende hvit bandasje.

Komplikasjoner

Halsløft bør gjøres av en erfaren kirurg fordi feil kirurgi kan føre til nerve- og hudskader. Det er spesielt en nerve til øret som er utsatt. Ved skade kan hudfølelsen i nedre del av ørene svekkes eller falle bort. Det er også kjent at nerver som går til munnen kan skades. Munnviken og smilet blir da skjevt. Hvis dette skjer retter heldigvis dette seg som regel av seg selv i løpet de første 3 månedene. Vi har aldri hatt varige nerveskader ved Sandvikaklinikken. Blødning er også en kjent komplikasjon. Selv om vi stopper all synlig blødning under operasjonen kan en blodåre åpne seg igjen. Det er størst risiko for dette det første døgnet etter operasjon, men det er økt risiko i mer enn en uke. Man merker at halsen svulmer opp og det gjør vondt. Kirurgen må da kontaktes med en gang. Hvis det er mye blod kan det være nødvendig å tappe dette ut. Når huden syes på plass strekkes den, og det fører til nedsatt blodtilførsel. Hvis det blir for lite blod kan huden skades og det oppstår etterhvert infeksjon. Huden blir rød og det kommer væske fra såret og gjør vondt. Dette skjer heldigvis svært sjeldent ved korrekt kirurgi. Røykere har økt risiko. Hvis du får mistanke om infeksjon skal kirurgen kontaktes med en gang.

 

Hudmarkering
Hudmarkering
Hudsnitt & halsmuskler
Hudsnitt & halsmuskler

 

Undersøkelse før en operasjon

Ved konsultasjonen går vi gjennom din helsetilstand, tidligere operasjoner, medisiner, allergier m.m. Vi tilbyr datasimulering som kan gi deg et inntrykk av hva du kan oppnå.

Forberedelse til operasjon

Hvis du røyker må du unngå dette i minimum 2 uker før og to uker etter inngrepet. Før operasjonen skal man faste (ikke spise eller drikke) i 6 timer. Tar man faste medisiner kan man ta disse til et halvt glass vann 2 timer før inngrepet (eller tidligere). Kvelden før og samme morgen som operasjonen skal man dusje og vaske ansikt, hår og overkropp med en bakteriehindrende såpe (Hibiscrub, 500 ml, 40 mg/ml) som man får kjøpt på apoteket. Når du kommer får du medisiner før operasjonen og en samtale med kirurg og anestesilege.

Narkose - Sikkerhet

Som regel gjøres halsløft i narkose. Medisiner som gis via elektronisk pumper til en blodåre. Man får et smertestillende stoff og et som gir søvn. Anestesien som brukes i dag (TIVA, total intravenøs anestesi) forsvinner raskt ut av kroppen og man våkner raskt og har lite plager som kvalme. Anestesiapparat og øvrig utstyr er av seneste modeller og vi praktiserer Safe Surgery. Dette er et sett av sikkerhetsregler som skal sørge for at ingenting går galt. I motsetning til mange klinikker er anestesilegen vår til stede på operasjonsstuen hele tiden og overvåker deg og sørger for at du får riktig mengde medisiner. Det også alltid anestesisykepleier til stede.  Etter narkosen kommer man i seng på et post-operativt rom og får tilbud om lett mat/drikke.  Etter ca. 1 time er man på bena igjen og kan dra hjem. Du får alltid telefonnummeret til kirurgen så du kan ringe direkte (natt og dag) hvis det skulle oppstå noe du lurer på.

 

 

Halsmuskler sydd sammen
Halsmuskler sydd sammen
Hals-250

Etter operasjonen

Når du drar hjem får du med deg smertestillende medisiner. Det er heldigvis som regel lite smerter halsløft. Tapen som er satt over sårene skal ikke fjernes før kontrolltimen. Over tapen settes en hvit litt stram bandasje. Denne fjernes på klinikken 2 dager etter inngrepet. Du kan dusje etter 2 dager. Dusjen må være kort for at de tapene ikke skal løsne, og vi anbefaler at du tørker tapen med en hårføner. Vi anbefaler å vente med å bruke sminke den første uken. Man kan starte å trene og etter ca. 2 - 3uker. Hvis man er i sterk sol de første 6 månedene anbefaler vi å bruke en sun block stift. Det er en fordel å bruke tape under haken i minimum 2 uker (f.eks. Scanpore eller Micropore).

Sykmelding og jobb

Halssløft gir ikke rett til sykmelding. Vi anbefaler alltid de minste prosedyrene som kan gi ønsket resultat for å redusere "nedetiden" så mye som mulig. Du må regne med å være borte fra jobb i ca. en uke. Det samme gjelder i sosiale sammenhenger.

Kontroll

Du innkalles til kontroll etter 2-3 dager, etter en uke og etter tre og seks måneder. Vi ringer deg alltid dagen etter operasjon for å høre at alt går bra. Etter en operasjon får du kirurgens telefonnummer som kan benyttes 24/7.

Garanti

Ved behov for korrigerende inngrep gjør vi dette kostnadsfritt det første året etter operasjon.

Hvorfor velge Sandvikaklinikken?

Det er få eller ingen andre norske klinikker med tilsvarende merittert kirurg. Tidligere stillinger som avdelingsleder ved Rikshospitalet og leder for Norsk plastikkirurgisk forening viser anerkjennelse fra det plastikkirurgiske fagmiljøet og inngående kjennskap til faget og de operative prosedyrene. Hvis du velger Sandvikalinikken garanterer vi deg behandling av første klasse.

Kjemefornøyd med jobben dere gjorde. Dobbelthaken er helt borte

Beate, 47

 

Alltid plaget med dobbelthake. Ser meg nå i speilet og smiler.

Mann i 30 - årene

 

Halsen er blitt som ny!

Fornøyd kunde/pasient

AvdSjef
NPKF
Kvalifikasjoner

Ofte stilte spørsmål:         

Arr. Fettsuging av dobbelthake gir ikke synlige arr. Halsløftarr er synlige den første tiden (røde), men i praksis ikke synlige når rødheten har gått bort.

Bandasje. Den strammende bandasje kan fjernes hjemme eller her etter 2 dager. Du kan da dusje. Vi anbefaler å bruke et "ansiktsløftbånd" (du få nærere INFO her) etter fjerning av den hvite bandasjen. Dette brukes både dag og natt den første uken og deretter på natten i 3-4 uker.

Dusjing. Man kan ta en rask dusj 2 dager etter operasjonen. Det anbefales å tørke den brune tapen med en hårføner etterpå.

Følelse i hud. Hudfølelsen kan bli litt nedsatt rett etter operasjonen, men dette er ikke varig.

Før etter bilder. Norske myndigheter har bestemt at det ikke kan vises bilder "på nett" som er tatt før og etter halsplastikk. På klinikken vil bli presentert informasjon som viser hvilke resultater du kan oppnå.

Komplikasjoner (blødning, infeksjon) sees heldigvis sjeldent, men kan ikke 100% utelukkes. På Sandvikaklinikken har erfaring og prosedyrer som reduserer risikoen for komplikasjoner mest mulig og gjør at vi trygt kan håndtere problemer hvis de likevel skulle oppstå.

Kontroll.Kontroller avtales normal etter  2 og 7 og dager. Deretter kontroller etter 3 og 6 måneder.

Medisiner. Dette går vi gjennom med deg på klinikken. Spesielt blodfortynnende medisiner må avpasses.

Røyking. Røyk nedsetter blodsirkulasjonen og øker risikoen for komplikasjoner. Det anbefales at man ikke røyker 2 uker før operasjonen og 2 uker etter.

Sting. Hvis det er brukt metallkramper i tinningen fjernes disse etter ca. en uke.

Sykemelding. Hvis det skal fjernes hud kan det være nødvendig å være borte fra jobb i opp til en uke.

Trening. Vi anbefaler at du venter 2 - 3uker før trening.

Trygg kirurgi. VI praktiserer de siste metodene bl.a. med bruk av avkryssingsskjemaer for å sikre deg på best mulig måte.

Telefon 67 54 00 01

post@sandvikaklinikken.no

Kontonr. 8601 41 71691

Logo

SANDVIKAKLINIKKEN AS

Elias Smiths vei 10

1337 Sandvika (Se kart)

Åpningstider (Klikk her)

Ansv. lege: Bjørn M. Hokland

Org. nr. 998 595 029