Rumpe-L
Rumpe-M
Rumpe-S

Rumpeløft

v/ Sandvikaklinikken

Det sies at smaken er som baken, dvs. den kommer i mange utgaver. Noen er imidlertid ikke helt fornøyd med bakenden de har fått "tildelt". Rumpeløft kan da være et alternativ. Behandlingen går ut på å løfte og figurforme baken samtidig som ønsket størrelse oppnås. Tidligere var det vanlig å sette inn silikonimplantater. Dette kan fortsatt være et alternativ for enkelte, men metoden er ikke så populær lenger fordi det har vært rapportert en del komplikasjoner.

Hvis man har gått mye ned i vekt, for eksempel etter en slankeoperasjon kan det være så mye hud at hudoverskuddet må fjernes for å få et godt resultat. Ulempen er at det blir et synlig arr. I enkelte tilfeller kan man da få behandlingen dekket av det offentlige. Den mest populære metoden nå er er rumpeløft / forstørrelse med eget fettvev. Metoden kalles ofte Brazialian butt lift. Fett hentes fra områder med overskudd og settes inn i baken. Fordelen er at det brukes eget vev. I tillegg får man fjernet fett fra områder med overskudd og samtidig gjort figurforming, såkalt liposkulpturering.

Rumpeløft med silikonimplantater

Løft med silikon gjøres hyppigst hos tynne hvor det er for lite fettvev til å få ønsket resultat. Operasjonen skjer som regel i narkose, dvs. at man sover. Implantatenes størrelse og fasong bestemmes på forhånd. Vi tilbyr datasimulering for å få et best mulig inntrykk. Det legges hudsnitt på innsiden av rumpeballene og lages rom for implantatene. Siden arrene legges her er de i praksis ikke synlige. Hud og vev lukkes med kirugisk tråd som løses seg opp av seg selv. Sårene dekkes med kirurgisk tape og en hvit bandasje over.

Rumpeløft med eget fettvev - Brazial butt lift

Operasjonen kan gjøres i lokalbedøvelse (der man får tillegg av smertestillende i en blodåre, såkalt sedasjon), men oftest i narkose. Først markeres områdene fettet skal hentes fra med en tusjpenn. Som regel er dette magen, over hoftekammene, hofter og lår. Områdene på rumpa hvor man ønsker løft og volum markeres tilsvarende. Det settes inn lokalbedøvelse i alle områder og lages små snitt i huden, ca. 3 mm lange. Snittene er så korte at det blir ikke synlige arr.

Ved hjelp av tynne fettsugingsknayler (stålrør) med hull på tuppen hentes fettet ut med undertrykk. Det er viktig fjerne fettet jevnt så det ikke oppstår ujevnheter. Fettet som er tatt ut behandles på en spesiell måte og settes inn med en såkalt injeksjonskanyle. Denne er 3 mm tykk har et tynt hull hvor det bearbeidede fettvevet settes inn i vevet med overtrykk.

For å få et godt resultat må fettet settes i både overfladisk og dypere mens man hele tiden kontrollerer hudtykkelsen. Rumpa løftes og formes av fettvevet som settes inn. Alle sår lukkes med kirurgisk tråd og tapes med en brun sårtape. Over denne sette hvite trammende bandasjer over områdene der fettet er tatt fra.

Fra Sandvikaklinikken
Fra Sandvikaklinikken

Komplikasjoner

Blåmerker forekommer, men disse gir seg av seg selv i løpet av 1-2 uker. Infeksjon er svært sjeldent. Infeksjon merkes ved at huden blir rød og smertefull, Hvis man mistanke om infeksjon må man kontakte kirurgen med en gang. Hvis det oppstår ujevnheter i huden går disse som regel tilbake, men det tar ofte flere måneder. 

Forberedelse til operasjon

Før opersjonen skal man faste (ikke spise eller drikke) i 6 timer. Tar man faste medisiner kan man ta disse til et halvt glass vann 2 timer før inngrepet (eller tidligere). Kvelden før og samme morgen som operasjonen skal man dusje og vaske kroppen (fra brystet og ned) med en bakteriehindrende såpe (Hibiscrub, 500 ml, 40 mg/ml) som man får kjøpt på apoteket.

Bedøvelse - Sikkerhet

Narkose gjør at man sover. Det gis medisiner med elektronisk pumper til en blodåre Anestesien som brukes i dag forsvinner fort ut av kroppen og man våkner raskt og har lite plager som kvalme. Anestesiapparat og øvrig utstyr er av seneste modeller og vi praktiserer Safe Surgery. Dette er et sett av sikkerhetsregler som skal sørge for at ingenting går galt.

I motsetning til mange klinikker er anestesilegen vår til stede på operasjonsstuen hele tiden og overvåker deg og sørger for at du får riktig mengde medisiner. Det også alltid anestesisykepleier til stede.  Etter narkosen kommer man i seng på et post-operativt rom og får tilbud om lett mat/drikke.  Etter ca. 1 time er man på bena igjen og kan dra hjem. Du får alltid telefonnummeret til kirurgen så du kan ringe direkte (natt og dag) hvis det skulle oppstå noe du lurer på.

Saggingen ble borte. I tillegg mye finere over hoftene. Takk skal dere ha!

Elise, 32

 

Jeg fikk den "stussen" jeg alltid har ønsket meg.

Hilsen kjempefornøyd

 

Dette ble veldig bra. Ikke for stort og ikke for lite.

Jente som takker dere for fin behandling

 

Etter operasjonen

Når du drar hjem får du med deg smertestillende medisiner. Brukes det eget fettvev er det som regel lite smerter. Vi ringer deg alltid dagen etter et inngrep. Det må brukes en godt ettersittende og høy kompresjonsstrømpebukse. Denne skal brukes dag og natt i en uke. Etter dette på dagtid i 3-4 uker.

Kontroll

Du innkalles til kontroll etter ca. 1 uke og stingene fjernes. Vi anbefaler å tape de små sårene i 2-3 måneder. Tape kan kjøpet på apotek (Micropore eller Scanpore). Videre kontroll etter 3 og 6 måneder

Sykmelding

Operasjonen gir ikke rett til sykmelding. Man må regne med å være borte fra jobb i 4 - 7 dager. Hvis det brukes implantat er det ofte ubehagelig å sitte lenge de første ukene.

Trening

Vi anbefaler at man venter med aktiv trening de første 2 ukene. Ved implantat 4 uker.

Norsk pasientskadeerstatning

Klinikken er forsikret gjennom Norsk pasientskadeerstatning (NPE)  slik at man har mulighet for å få økonomisk kompensasjon dersom resultatet ikke skulle bli tilfredsstillende. Ingen pasienter har sendt inn klage på Sandvikaklinikken til NPE (eller Helsetilsynet), og vi håper og tror at det skal fortsette slik.

Garanti

Hvis det er nødvendig med korreksjoner gjøres disse kostnadsfritt det første året.

Sandvika
Sandvika

Hvorfor velge Sandvikaklinikken?

Det er få eller ingen andre norske klinikker med tilsvarende merittert kirurg. Tidligere stillinger som avdelingsleder ved Rikshospitalet og leder for Norsk plastikkirurgisk forening viser anerkjennelse fra det plastikkirurgiske fagmiljøet og inngående kjennskap til faget og de operative prosedyrene. Hvis du velger Sandvikalinikken garanterer vi deg behandling av første klasse.

Ofte stilte spørsmål:         

Ofte stilte spørsmål:         

Bandasje. Etter rumpeløft må man bruke en komprimerende strømpe i flere uker etter inngrepet.

Dusjing. Man kan ta en rask dusj allerede 2 dager etter operasjonen. Hud og tape må tørkes godt med en gang. Hvis såret blir værende vått over tid er det økt risiko for infeksjon.

Følelse i huden kan være noe nedsatt rett etter inngrepet. Denne bedres som regel. 

Før etter bilder. Norske myndigheter har bestemt at det ikke kan vises bilder "på nett" som er tatt før og etter plastikkirurgiske inngrep. På klinikken vil bli presentert informasjon som viser hvilke resultater du kan oppnå.

Jobb. Du kan normalt gjenoppta jobben etter 1 uke, i noen tilfeller kortere.

Komplikasjoner (blødning, infeksjon). Etter oppbygging med eget fett er det sjelden komplikasjoner. Infeksjon er den vanligste. Infeksjon er den vanligste komplikasjon ved innsetting av protese. Kaplseldannelse, dva. at protesen føles hard kan kommer over tid og det er også rapportert at det har gått hull på protesen. Dette må ofte korrigeres med en ny operasjon.

Kontroll. Første kontroll er som regel etter ca. 1 uke, deretter 3 og 6 måneder.

Medisiner. Hvis du bruker blodfortynnende medisiner må disse avpasses. Dette går vi gjennom med deg på klinikken.

Røyking. Røyk nedsetter blodsirkulasjonen og øker risikoen for komplikasjoner. Det anbefales at man ikke røyker 2 uker før operasjonen og 2 uker etter dersom det skal settes inn en protese.

Sting. Det brukes sting som løser seg opp av seg selv.

Trening. Vi anbefaler at du venter ca. 3-4 uker før trening etter lårplastikk. 

Trygg kirurgi. Vi praktiserer de siste metodene bl.a. med bruk av avkryssingsskjemaer for å sikre deg på best mulig måte.

Telefon 67 54 00 01

post@sandvikaklinikken.no

Kontonr. 8601 41 71691

Sandvikaklinikken

SANDVIKAKLINIKKEN AS

Elias Smiths vei 10

1337 Sandvika (Se kart)

Åpningstider (Klikk her)

Ansv. lege: Bjørn M. Hokland

Org. nr. 998 595 029