Etter operasjonen

Når du drar hjem får du med deg smertestillende medisiner. Man må regne med noe smerter, spesielt det første døgnet. Det er mer smerter hvis implantatet er lagt under brystmuskelen. Du kan dusje etter 2 dager. Før det må den ytterste hvite bandasjen fjernes. Dusjen må være kort for at de hudfargede tapene ikke skal løsne. Tapen kan tørkes med en hårføner. Den første uken skal du bruke sports-bh døgnet rundt. Det er ofte best å sove på rygg eller på siden. Sports-bh brukes på dagtid i enda 3-4 uker.

Kontroll

Vi ringer deg dagen etter operasjonen. Du innkalles til kontroll etter ca. 1 uke. Stingene løser seg opp av seg selv. For å få pene arr anbefaler vi å tape sårene i 2-3 måneder. Tape kan kjøpet på apotek (Micropore eller Scanpore). Senere kontroller etter 3 og 6 måneder.

Sykmelding

Hvis det er store og gir deg fysiske plager kan man ofte få en sykmelding. 

Barn - løfting

De første 2-3 ukene bør man unngå tunge løft og tenke på dette hvis man har mindre barn. Spesielt løft over skuldernivå bør unngås. Hovedregelen er likevel at det går bra hvis det ikke gjør vondt og man tar det rolig.

Trening

Vi anbefaler at man venter med aktiv trening de første 2 - 3 ukene. Vekttrening bør man vente med i 4-6 uker.

Følelse i brystene

Følelsen i brystene etter en operasjon er som regel nedsatt. Følelsen kommer som regel gradvis tilbake det første året. Det kan likvel ikke garanteres at føelelsen i brystvortene blir like god som før.

Amming

Det varierer etter operasjonsmetode og fra person til person om man kan amme etter brystreduksjon.

Telefon 67 54 00 01

post@sandvikaklinikken.no

Kontonr. 8601 41 71691

Sandvikaklinikken

SANDVIKAKLINIKKEN AS

Elias Smiths vei 10

1337 Sandvika (Se kart)

Åpningstider (Klikk her)

Ansv. lege: Bjørn M. Hokland

Org. nr. 998 595 029