Lår-L
Lår-M
Lår-S

Lårplastikk

v/ Sandvikaklinikken

Fett som samler seg på utsiden og innsiden av låret kan være plagsomt. I tillegg kan huden bli ujevn, såkalt cellulitt eller "appelsinhud". Hvis det ikke er for mye løs hud kan fettsuging gi et godt resultat. Vi benytter en spesiell teknikk som strammer opp huden best mulig. Hvis man ikke kan regne med god nok oppstramming på innsiden av låret med det gjøres en lårplastikk hvor det i tillegg til fettsuging fjernes hud. Flere klinikker lover strammere hud  med behandlingsformer som  – BodyTite (fettsugingen kombineres med radiobølger), SmartLipo (benytter laser), Endemoligie, og VelaSmooth. Ingen av metodene har vist at de er bedre enn fettsuging. I en vitenkskapelig studie av Prado (Prado A) fant de ingen effekt av laser (SmartLipo) på hudkvaliteten. 

Liposkulptur av lår

Fettsuging eller liposkulptur av lårene foregår som regel i lokalbedøvelse med tillegg av smertestillende medisiner i en blodåre (sedasjon). Områdene som skal behandles merkes med en tusjpenn. Det settes lokalbedøvelse og lages korte hudsnitt, ca. 3 mm lange. Disse gir ikke synlige arr. En fettsugingskanyle (metallrør) med hull på siden føres inn. Ved hjelp av undertrykk suges fettet ut. Det er viktig å suge i flere lag og med riktig teknikk for at det skal bli jevnt. Vanligst behandles utsiden av låret og overgangen mot hoftene, låret forside og lårets innside. Vi bruker en spesiell teknikk for å få huden til å trekke seg best mulig sammen. Hudsnittene lukkes. Det settes på brun sårtape og til slutt en strammende hvit bandasje.

Lårplastikk

Hvis det er mye løs hud på innsiden og forsiden av lårene må huden strammes opp for ikke å bli for løs. Operasjonen gjøres som regel i narkose hvor man sover. Først starter man med fettsuging av opptegnede områder. Det fjernes hud på innsiden og forsiden av låret, se figur. Etter at alle blodårer er tettet lukkes såret. Lukkingen gjøres i flere lag med tråd som løser seg opp selv. Det tapes med brun kirurgisk tape og legges en strammende hvit bandasje ytterst.

HLTA

HLTA (High lateral tension abdominoplasty) er en metode som kombinerer mageplastikk (abdominoplasty) med oppstramming av låret. Ved å benytte en spesiell teknikk hvor kirurgen går ut i flanken strammes spesielt ytre del av låret.

Lår-3-2022

Undersøkelse før en operasjon

Ved konsultasjonen går vi gjennom din helsetilstand, tidligere operasjoner, medisiner, allergier m.m. 

Forberedelse til operasjon

Før operasjonen skal man faste (ikke spise eller drikke) i 6 timer. Tar man faste medisiner kan man ta disse til et halvt glass vann 2 timer før inngrepet (eller tidligere). Kvelden før og samme morgen som operasjonen skal man dusje og vaske kroppen (fra magen og ned) med en bakteriehindrende såpe (Hibiscrub, 500 ml, 40 mg/ml) som man får kjøpt på apoteket.

Etter operasjonen

Når du drar hjem får du med deg smertestillende medisiner. De er som regel lite smerter etter liposkulptur, noe mer hvis hud er fjernet. Vi ringer deg alltid dagen etter at du har vært her. To dager etter inngrepet kan den hvite bandasjen fjernes. Dette gjør du som regel selv hjemme. Du må nå bruke kompresjonsstrømper. Vi vil informere deg nærmere om typene på klinikken. Strømpene skal brukes døgnet rundt den første uken. Vi anbefaler at du bruker den på dagtid i minimum 4 uker til. Du kan dusje etter 2 dager. Dusjen må være kort for at de tapene ikke skal løsne, og vi anbefaler at du tørker tapen med en hårføner. Vi anbefaler å bruke tape på de hudsårene i 2-3 uker. Hvis man er i sterk sol de første 6 månedene anbefaler vi å bruke tape eller sun block stift.

 

Fra Sandvikaklinikken
Fra Sandvikaklinikken

Komplikasjoner

Det er svært sjelden med komplikasjoner etter fettsuing. Ved lårplastikk er risikoen litt høyere. Hvis det skulle bli vondt, huden rød eller væsking fra sårene må du kontakte oss med en gang. Det er ganske vanlig med noen "blåmerker". Disse kan sitte på låret, men også lenger ned. Disse går bort av seg selv i løpet av noen uker. Hvis det skulle ha oppstått ujevnheter som trenger korreksjon gjør vi dette kostnadsfritt.

Kontroll

Kontroll etter en uke og 3 og 6 måneder.

Trening

Lett trening etter 2-3 uker. Tyngre etter 4 uker.

Sykemelding

Som regel kvalifiserer ikke liposkulptur for sykemelding. Ved lårplastikk gjøres en individuell vurdering.

Garanti

Korreksjoner gjøres gratis det første året etter operasjonen.

Hvorfor Sandvikaklinikken?

Det er få eller ingen andre norske klinikker med tilsvarende kvalifiserte kirurger. Tidligere stillinger som avdelingsleder ved Rikshospitalet og leder for Norsk plastikkirurgisk forening viser anerkjennelse fra det plastikkirurgiske fagmiljøet og inngående kjennskap til faget og de operative prosedyrene. Hvis du velger Sandvikalinikken garanterer vi deg behandling av første klasse

Sandvika
Sandvika

Ofte stilte spørsmål:         

Ofte stilte spørsmål:         

Bandasje. Ved lårplastikk lukkes huden med sting som går bort av seg selv og såret dekkes med sårtape. Over denne er den en hvit bandasje som fjernes etter 2 dager. Du kan nå dusje. Etter behandling må man bruke kompresjonsstrømper.

Dusjing. Man kan ta en rask dusj 2 dager etter operasjonen. Hud og tape må tørkes, gjerne med en hårføner. Hvis såret blir værende vått over tid er det økt risiko for infeksjon.

Følelse i hud forandres ikke ved fettsuging. Etter lårplastikk kan følelsen på innsiden av lårene bli noe redusert en periode.

Før etter bilder. Norske myndigheter har bestemt at det ikke kan vises bilder "på nett" som er tatt før og etter plastikkirurgiske inngrep. På klinikken vil bli presentert informasjon som viser hvilke resultater du kan oppnå.

Jobb. Du kan normalt gjenoppta jobben etter 1-2 uker, i noen tilfeller kortere.

Kontroll. Kontroll etter ca. 1 uke, deretter etter 3 og 6 måneder.

Komplikasjoner (blødning, infeksjon). Etter fettsuging er det svært sjelden komplikasjoner. Ved lårplastikk er risikoen, spesielt for infeksjon noe høyere og du tas derfor til hyppigere kontroller slik at det kan startes behandling umiddelbart dersom det skulle tilkomme for eksempel infeksjon.

Medisiner. Hvis du bruker blodfortynnende medisiner må disse avpasses. Dette går vi gjennom med deg på klinikken.

Røyking. Røyk nedsetter blodsirkulasjonen og øker risikoen for komplikasjoner. Det anbefales at man ikke røyker 2 uker før operasjonen og 2 uker etter dersom det skal gjøres lårplastikk.

Sting. Det brukes sting som løser seg opp av seg selv.

Trening. Vi anbefaler at du venter ca. 3-4 uker før trening etter lårplastikk. Etter fettsuging kan du begynne trening etter 2 uker.

Trygg kirurgi. VI praktiserer de siste metodene bl.a. med bruk av avkryssingsskjemaer for å sikre deg på best mulig måte.

Telefon 67 54 00 01

post@sandvikaklinikken.no

Kontonr. 8601 41 71691

Sandvikaklinikken

SANDVIKAKLINIKKEN AS

Elias Smiths vei 10

1337 Sandvika (Se kart)

Åpningstider (Klikk her)

Ansv. lege: Bjørn M. Hokland

Org. nr. 998 595 029