Halsløft
Halsløft
Halsløft

Halsløft

v/ Sandvikaklinikken

Huden på halsen er tynn og utsatt for mye sol. Hvis man legger på seg samles fett her. Disse forandringen gjør at man får slapp hals på huden. Musklene blir også svekket og sees ofte som to parallelle bånd fortil på halsen.

Når du kommer til klinikken går vi gjennom din helsetilstand, tidligere operasjoner, medisiner, allergier m.m. Vi tilbyr datasimulering som kan gi deg et inntrykk av hva du kan oppnå.

Halsløft kan gjøres i sedasjon (lokalbedøvelse pluss smertestillende i en blodåre) eller i narkose dvs. at man sover. 

Halsløft bør gjøres av en erfaren kirurg fordi feil kirurgi kan føre til nerve- og hudskaderhvis kirurgien utføres riktig

Før halsløft markerer kirurgen hvor hudsnittene skal være, rødt på figurene. I tillegg kommer et arr under haken. Operasjonen starter ofte med fettsuging under haken og på hals. Deretter går man gjennom huden. Huden på halsen, over kjevekammen og bak øret løsnes fra vevet under.  De to loddrette båndene på halsen skyldes at at halsmusklene glir fra hverandre. Musklene syes sammen i midtlinjen for å få en jevn profil, se figur.

Huden som er løs trekkes mot øret. Hvis nødvendig strammes også halsmusklene bakover.  Overskuddshud kan nå fjernes. I mange tilfeller legges inn et plastrør med sug - dren - for å fjerne væske som dannes. Huden lukkes i flere lag med tråd som løser seg opp av seg selv. Noen ganger brukes metallklips (agraffer) foran øret. Alle sår dekkes med brun hudtape. Til slutt legges en strammende hvit bandasje. Operasjonen tar som regel 2 - 3 timer.

Hudsnitt
Halsløft
Halsløft

Narkose - Sikkerhet

Ved narkose gis det medisiner i en blodåre medsom elektroniske pumper til en blodåre. Anestesimdilene som brukes i dag forsvinner raskt ut av kroppen og man våkner raskt og har lite plager som kvalme. Anestesiapparat og øvrig utstyr er av seneste modeller og vi praktiserer

Safe Surgery. Dette er et sett av sikkerhetsregler som skal sørge for at ingenting går galt. I motsetning til mange klinikker er anestesilegen vår til stede på operasjonsstuen hele tiden og overvåker deg og sørger for at du får riktig mengde medisiner. Det også alltid anestesisykepleier til stede.  Etter narkosen kommer man i seng på et post-operativt rom og får tilbud om lett mat/drikke.  Etter ca. 1 time er man på bena igjen og kan dra hjem. Du får alltid telefonnummeret til kirurgen så du kan ringe direkte (natt og dag) hvis det skulle oppstå noe du lurer på.

 

Kjemefornøyd med jobben dere gjorde. Dobbelthaken er helt borte

Beate, 47

 

Alltid plaget med dobbelthake. Ser meg nå i speilet og smiler.

Mann i 30 - årene

 

Halsen er blitt som ny!

Fornøyd kunde/pasient

Kvalitet

Komplikasjoner

Blødning kan oppstå hvis en blodåre åpner seg. Det er ikke uvanlig med mindre blåmerkser etter inngrepet. Ved tegn på større blødning (hevelse/smerte) må kirugen kontaktes.

Infeksjon skyldes bakterier og er en viss risiko ved alle operasjoner. Huden blir rød og det kommer væske fra såret og gjør vondt. Hvis ikke infeksjonen behandles kan det føre til vevsdød. Røykere har økt risiko. Hvis du får mistanke om infeksjon skal kirurgen kontaktes med en gang.

Forberedelse til operasjon

Hvis du røyker må du unngå dette i minimum 2 uker før og to uker etter inngrepet. Før operasjonen skal man faste (ikke spise eller drikke) i 6 timer. Tar man faste medisiner kan man ta disse til et halvt glass vann 2 timer før inngrepet (eller tidligere).

Kvelden før og samme morgen som operasjonen skal man dusje og vaske ansikt, og overkropp med en bakteriehindrende såpe (Hibiscrub, 500 ml, 40 mg/ml) som man får kjøpt på apoteket. Håret vaskes med vanlig hårsjampo.

Etter operasjonen

Når du drar hjem får du med deg smertestillende medisiner. Tapen som er satt over sårene skal ikke fjernes før kontrolltimen. Over tapen settes en hvit litt stram bandasje. Denne fjernes på klinikken dagen etter inngrepet. Du kan dusje etter 2 dager. Det er en fordel å bruke tape under haken i minimum 2 uker (f.eks. Scanpore eller Micropore).

Sykmelding og jobb

Halssløft gir ikke rett til sykmelding. Vi anbefaler alltid de minsteprosedyrene som kan gi ønsket resultat for å redusere "nedetiden" så mye som mulig. Du må regne med å være borte fra jobb i 1 - 2 uker.

Kontroll

Du innkalles til kontroll etter 2-3 dager, etter en uke og etter treog seks måneder. Vi ringer deg alltid dagen etter operasjon forå høre at alt går bra. Etter en operasjon får du kirurgens telefonnummersom kan benyttes 24/7.

Garanti

Ved behov for korrigerende inngrep gjør vi dette kostnadsfritt det første året etter operasjonen.

Hvorfor velge Sandvikaklinikken?

Det er få eller ingen andre norske klinikker med tilsvarende merittert kirurg. Tidligere stillinger som avdelingsleder ved Rikshospitalet og leder for Norsk plastikkirurgisk forening viser anerkjennelse fra det plastikkirurgiske fagmiljøet og inngående kjennskap til faget og de operative prosedyrene. Hvis du velger Sandvikalinikken garanterer vi deg behandling av første klasse.

Ofte stilte spørsmål:         

Ofte stilte spørsmål:         

Arr. Fettsuging av dobbelthake gir ikke synlige arr. Halsløftarr er synlige den første tiden (røde), men i praksis ikke synlige når rødheten har gått bort.

Bandasje. Den strammende bandasje kan fjernes hjemme eller her etter 2 dager. Du kan da dusje. Vi anbefaler å bruke et "ansiktsløftbånd" (du få nærere INFO her) etter fjerning av den hvite bandasjen. Dette brukes både dag og natt den første uken og deretter på natten i 3-4 uker.

Dusjing. Man kan ta en rask dusj 2 dager etter operasjonen. Det anbefales å tørke den brune tapen med en hårføner etterpå.

Følelse i hud. Hudfølelsen kan bli litt nedsatt rett etter operasjonen, men dette er ikke varig.

Før etter bilder. Norske myndigheter har bestemt at det ikke kan vises bilder "på nett" som er tatt før og etter halsplastikk. På klinikken vil bli presentert informasjon som viser hvilke resultater du kan oppnå.

Komplikasjoner (blødning, infeksjon) sees heldigvis sjeldent, men kan ikke 100% utelukkes. På Sandvikaklinikken har erfaring og prosedyrer som reduserer risikoen for komplikasjoner mest mulig og gjør at vi trygt kan håndtere problemer hvis de likevel skulle oppstå.

Kontroll.Kontroller avtales normal etter  2 og 7 og dager. Deretter kontroller etter 3 og 6 måneder.

Medisiner. Dette går vi gjennom med deg på klinikken. Spesielt blodfortynnende medisiner må avpasses.

Røyking. Røyk nedsetter blodsirkulasjonen og øker risikoen for komplikasjoner. Det anbefales at man ikke røyker 2 uker før operasjonen og 2 uker etter.

Sting. Hvis det er brukt metallkramper i tinningen fjernes disse etter ca. en uke.

Sykemelding. Hvis det skal fjernes hud kan det være nødvendig å være borte fra jobb i opp til en uke.

Trening. Vi anbefaler at du venter 2 - 3uker før trening.

Trygg kirurgi. VI praktiserer de siste metodene bl.a. med bruk av avkryssingsskjemaer for å sikre deg på best mulig måte.

Telefon 67 54 00 01

post@sandvikaklinikken.no

Kontonr. 8601 41 71691

Sandvikaklinikken

SANDVIKAKLINIKKEN AS

Elias Smiths vei 10

1337 Sandvika (Se kart)

Åpningstider (Klikk her)

Ansv. lege: Bjørn M. Hokland

Org. nr. 998 595 029