Armer-L
Armer-M
Armer-S

Overarmer

v/ Sandvikaklinikken

Overarmplastikk

Hud og underhud  i armene forandres over tid. Hvis man legger litt på seg samler noe av fettvevet seg på overarmene. I tillegg kan huden bli slappere og henger ned, såkalt "overarmsheng". Selv om noe kan bedres med trening er det ofte vanskelig å få resultatene man ønsker.

Fettsuging

Hvis huden ikke er for slapp kan det bedres med fettsuging. Denne operasjonen gjøres i lokalbedøvelse, ofte med tillegg av smertestillende i en blodåret (sedasjon). Det lages korte (ca. 3 mm lange) snitt i huden. Det settes inn fettsugingsvæske som blant annet inneholder lokalbedøvelse. Fett kan deretter suges ut med tynne fettsugingskanyler. Det er viktig å fjerne fettet jevnt og ikke ta for mye. Da kan huden bli ujevn. Du kan lese mer om fettsuging her: Fettsuging .

Kvalitet

Fjerning av hudoverskudd

Hvis det er stort hudoverskudd vil ikke huden trekke seg godt nok sammen. Det må gjøres overarmplastikk. Operasjonen  kan gjøres i lokalbedøvelse eller i narkose. Først markerer områdene som skal fettsuges og huden som skal fjernes med en tusjpenn. Det gjøres deretter fettsuging. For at ikke huden skal bli for løs fjernes hud. Området som fjernes er spoleformet. Det strekker seg  fra armhulen og innsiden av overarmene ned til albuen.

Arrene plasseres mot brystveggen for å bli minst mulig synlige. Spesielt områdene rundt albuen og opp mot armhulene krever en dyktig kirurg. Det kan være vanskelig å få overgangen mot ikke-operert hud skal bli jevn. Stingene løser seg opp av seg selv. Sårlinjene tapes med brun kirurgisk tape. Deretter legges en hvit komprimerende bandasje.  Denne kan skiftes etter 2 dager. Man kan da ta en dusj. Når den ytre bandasjen er fjernes bør det brukes et kompresjonsplagg. Dette brukes dag og natt i en uke og deretter på dagtid i 4 uker. Vi informerer deg nærmere om anskaffelse av kompresjonplagg.

Telefon 67 54 00 01

post@sandvikaklinikken.no

Kontonr. 8601 41 71691

Sandvikaklinikken

SANDVIKAKLINIKKEN AS

Elias Smiths vei 10

1337 Sandvika (Se kart)

Åpningstider (Klikk her)

Ansv. lege: Bjørn M. Hokland

Org. nr. 998 595 029