Pamme-L
Pamme-M
Pamme-S

Panneløft

v/ Sandvikaklinikken

Panneløft, som også gir naturlig heving av øyebrynene (øyebrynsløft). er blitt vanligere. Pannen består av hud, underhud (fett) og muskler. Det er en flat muskel som dekker hele panneområdet og flere mindre muskler rundt øyebrynene. Med alderen svekkes pannen, og øyebrynene "faller ned" og mister sin naturlige fasong. Rynkene i øvre del av pannen er vesentlig vannrette, men mot nesen også loddrette (sinnarynkene). Svekkelsen av pannemuskulaturen påvirker også øyelokkene, og kan føre til "tunge øyne". For å heve øyelokk og panne spenner man musklene. Dette kan gi hodepine.

Hvem passer panneløft / øyebrynsløft for?

Hvis øyebrynene sitter lavt og har et flatt utseende kan dette rettes ved panneløft. Øvre øyelokk heves samtidig. Hvis man har rynker i pannen er også panneløft en aktuell metode. Vi tilbyr datasimulering for å gi best mulig inntrykk av hva som kan oppnås. Det er viktig å ikke heve øyebrynene for mye fordi dette kan gi et "overrasket" ansiktsuttrykk som ikke er bra. Operasjonen kan gjøres i sedasjon, dvs. at man får lokalbedøvelse og smertestillende i en blodåre, eller i narkose.

Panneløft med kikkhullsteknikk

Passer best hvis hårfestet ikke er for høyt og det ikke er for mye rynker i pannen. Dette skyldes at operasjonsmetoden "trekker" hårfestet litt bakover og at det først og fremst er beinhinnen (som ligger dypt under huden) og ikke selve huden som heves. Det lages 2 eller 3 korte hudsnitt i den behårete delen av hodebunnen og ett i hver tinningen.

Gjennom disse åpningene føres det inn lange, tynne instrumenter, og hud, muskulatur og beinhinne løsnes samlet. Deretter kutter man over små muskler rundt øyebrynene som gir rynker og drar brynene nedover. Øyebryn og pannehud kan nå heises opp til riktig høyde. Vevet festes med kroker som sitter på en liten trekantet plate. (Endotine) Platene festes i beinet etter at det er boret et lite hull.

De festes høyt i pannen og er dekket av hår. For best mulig effekt plasseres platene loddrett over hvert øyebryn. Den ytre delen av øyebrynet og huden i tinningen kan heves og strammes gjennom hudåpningene i tinningen. Vi sjekker underveis at vi får hevet øyebrynene til avtalt høyde og at det er symmetrisk. Operasjonen avsluttes med at huden lukkes, som regel med metallkramper, agraffer.

PanneEndoA2022
Fra Sandvikaklinikken

Panneløft med fjerning av hud

Hvis man i tillegg til heving av øyebrynene har dypere rynker i pannen man ønsker å bli kvitt er det mest effektivt å stramme pannen ved å fjerne hud. Denne operasjonsmetoden gir også det mest varige resultatet. Først settes det lokalbedøvelse. Det legges et snitt i huden på overgangen til hårfestet. Gjennom dette løsnes huden fra pannemusklene som ligger under. Det løsnes helt ned til øyebrynene og ut i tinningene.

Deretter kutter man over små muskler rundt øyebrynene som gir rynker og drar brynene nedover. Pannehuden kan nå løftes til riktig posisjon, og overskuddshud fjernes. Huden syes fast med flere lag av sting. Med ny kirurgisk teknikk som gjør at hodehårene vokser inn i arret blir det som regel lite eller ikke synlige arr. Panneløft med fjerning av hud er nå den mest benyttede metoden ved større sentre i USA..

Andre typer øyebrynsløft

Øyebrynene kan løftes ved at det fjernes en halvmåneformet hudparti rett over brynet. Metoden brukes ikke ofte fordi den kan gi synlige arr. Øyebrynene kan også heves gjennom et hudsnitt i øvre øyelokk. Med bruk av tråd heves brynet. Metoden brukes ikke så mye fordi resultatet ofte ikke varer så lenge.

Undersøkelse før en operasjon

Ved konsultasjonen går vi gjennom din helsetilstand, tidligere operasjoner, medisiner, allergier m.m. Vi tilbyr datasimulering som kan gi deg et inntrykk av hva du kan oppnå.

 

Pannelampe Sandvikaklinikken
Pannelampe Sandvikaklinikken

Er meget god fornøyd.

Takk til dere alle som var

del av behandlingen.

Tove (46)

Kvalitet

Forberedelse til operasjon

Før operasjonen skal man faste (ikke spise eller drikke) i 6 timer. Kvelden før og samme morgen som operasjonen skal man dusje og vaske ansikt, hår og overkropp med en bakteriehindrende såpe (Hibiscrub, 500 ml, 40 mg/ml) som man får kjøpt på apoteket. Når du kommer får du medisiner før operasjonen og en samtale med kirurg og anestesilege.

Etter operasjonen

Når du drar hjem får du med deg smertestillende medisiner. Det er som regel lite smerter. Du kan dusje etter 2 dager. Man kan starte å trene og etter ca. 2 - 3 uker. Hvis man er i sterk sol de første 6 månedene anbefaler vi å bruke en sun block stift. Det er en fordel å bruke tape under haken i minimum 2 uker (f.eks. Scanpore eller Micropore).

Sykmelding og jobb

Panneløft gir ikke rett til sykmelding. 

Kontroll

Du innkalles til kontroll etter 2-3 dager, etter en uke og etter tre måneder. Vi ringer deg alltid dagen etter operasjon for å høre at alt går bra. Etter en operasjon får du kirurgens telefonnummer som kan benyttes 24/7.

Garanti

Ved behov for korrigerende inngrep gjør vi dette kostnadsfritt det første året etter operasjon.

Hvorfor velge Sandvikaklinikken?

Det er få eller ingen andre norske klinikker med tilsvarende merittert kirurg. Tidligere stillinger som avdelingsleder ved Rikshospitalet og leder for Norsk plastikkirurgisk forening viser anerkjennelse fra det plastikkirurgiske fagmiljøet og inngående kjennskap til faget og de operative prosedyrene. Hvis du velger Sandvikalinikken garanterer vi deg behandling av første klasse.

Ofte stilte spørsmål:         

Ofte stilte spørsmål:         

Arr. Ved kikkhullsteknikk blir det ingen synlige arr. Krokene som brukes øverst i pannen kan kjennes gjennom huden, men løses opp i løpet av ca 1 år. Åpent panneløft gir et arr den første tiden og kan da dekkes med tape eller dekkrem (for eksempel Dermablend). Når arret er avbleket, ofte etter 6-12 mnd. Er det som regel ikke synlig.

Bandasje. Ved åpen tilgang tapes arret i pannen i ca. 14 dager. De første 2 dagene brukes ofte en strammende hodebandasje

Dusjing. Man kan ta en rask dusj allerede 2 dager etter operasjonen.

Før etter bilder. Norske myndigheter har bestemt at det ikke kan vises bilder "på nett" som er tatt før og etter panne / øyebrynsløft. På klinikken vil bli presentert informasjon som viser hvilke resultater du kan oppnå.

Hudfølelsen i pannen blir som regel nedsatt rett etter operasjonen, men kommer som regel tilbake til det den var eller nesten det den var i løpet av ca. 1 år

Jobb. Normal rekonvalesenstid er 1 (-2) uker avhengig av jobb-situasjonen.

Kontroll. Sting eller kramper som huden er lukket med fjernes etter 7-10 dager. Deretter kontroll etter ytterligere en uke. Sluttkontroll gjøres normalt etter 6 måneder.

Komplikasjoner (blødning, infeksjon) er svært sjeldent ved disse inngrepene. I sjeldne tilfeller kan man få skade på nervene til pannen. Med korrekt kirurgisk teknikk kan dette unngås.

Medisiner. Dette går vi gjennom med deg på klinikken. Spesielt blodfortynnende medisiner må avpasses.

Rekonvalesenstid. 1-2 uker.

Røyking. Vi anbefaler generelt ikke røyking i perioden to uker før og to uker etter en operasjon, men dette er ikke svært viktig ved panneløft.

Sting. Snitt i hodebunne lukkes ofte med metallkramper, såkalte agraffer. Pannehuden lukkes med sting som må fjernes etter 7-10 dager.

Trening. Vi anbefaler at du venter ca. 2 uker før trening.

Trygg kirurgi. VI praktiserer de siste metodene bl.a. med bruk av avkryssingsskjemaer for å sikre deg på best mulig måte.

Telefon 67 54 00 01

post@sandvikaklinikken.no

Kontonr. 8601 41 71691

Sandvikaklinikken

SANDVIKAKLINIKKEN AS

Elias Smiths vei 10

1337 Sandvika (Se kart)

Åpningstider (Klikk her)

Ansv. lege: Bjørn M. Hokland

Org. nr. 998 595 029