Fettsuge knær
Fettsuge knær
Fettsuge knær

Fettsuge legger

v/ Sandvikaklinikken

Fettsuging av leggene gjøres gjøres med vekt på å bedre hele den tredimensjonale formen. Det kalles derfor ofte liposkulptur. Man legger vekt på å tynne ut vevet hele veien rundt og spesielt på siden av Akilles-senen. Vi undersøker lår, knær og legger. Spesielt ser vi etter åreknuter og hevelse rundt anklene. Hevelse kan skyldes vann i kroppen. Det har kommet flere behandlings-former med laser (eks. Smart Lipo), men ingen av disse har vist bedre resultatene enn liposkulptur.

Operasjonen, fettsuge legger, foregår som regel i lokalbedøvelse. I tillegg gis smertestillende medisiner i en blodåre. Først markeres områdene som skal behandles med en tusjpenn. På operasjonsbordet lages fire  korte snitt i huden (ca. 3 mm lange og gir ikke synlige arr) på hver side. Gjennom disse føres en tynn (ca. 3 mm tykk) fettsugingskanyle (tynt metallrør). Det er små hull i tuppen på kanylen. Ved hjelp av undertrykk fjernes overskuddsfett.

Det er viktig å benytte tynne rør og ta seg god tid for å unngå ujevnheter. Vi benytter også en spesiell metode for å få huden til å trekke seg godt sammen. Vi måler også hudtykkelsen hyppig på huden for å oppnå akkurat den profilen på leggen du ønsker. Hudåpningene, lukkes med kirurgisk tråd, og det settes på en brun hudtape. Over denne legger vi en hvit komprimerende bandasje.

Undersøkelse før en operasjon

Ved konsultasjonen går vi gjennom din helsetilstand, tidligere operasjoner, medisiner, allergier m.m. Vi tilbyr en datasimulering som kan gi deg et inntrykk av hva du kan oppnå.

Forberedelse til operasjon

Før operasjonen skal man faste (ikke spise eller drikke) i 6 timer. Tar man faste medisiner kan man ta disse til et halvt glass vann 2 timer før inngrepet (eller tidligere). Kvelden før og samme morgen som operasjonen skal man dusje og vaske kroppen (fra magen og ned) med en bakteriehindrende såpe (Hibiscrub, 500 ml, 40 mg/ml) som man får kjøpt på apoteket.

 

Fettsuge legger
Fettsuge legger

Etter operasjonen

Når du drar hjem får du med deg smertestillende medisiner. De er som regel lite smerter liposkulptur av leggene. To dager etter inngrepet kan den hvite bandasjen fjernes. Dette gjør du som regel selv hjemme. Du må nå bruke kommpresjonsstørmper. Vi informerer deg nærmere på klinikken. Strømpene skal brukes døgnet rundt den første uken. Vi anbefaler at du bruker den på dagtid i minimum 4 uker til. Du kan dusje etter 2 dager når den hvite ytre bandasjen er borte. Dusjen må være kort for at de tapene ikke skal løsne. Tapen bør tørkes med hårføner. Vi anbefaler å bruke tape på de hudsårene i minimum 2-3 uker.

Komplikasjoner

Det er svært sjelden med komplikasjoner etter fettsuging av leggene Infeksjon kan aldri 100% utelukkes ved et inngrep. Hvis det skulle bli vondt, huden rød eller væsking fra sårene må du kontakte oss. Det er ganske vanlig med noen "blåmerker". Disse kan sitte på leggen, men også i ankelnivå. Disse går bort av seg selv i løpet av noen uker. Ujevnheter i huden kan forekomme spesielt hvis du har åreknuter. Hvis dette skulle skje vil vi se på det og kunne tilby deg korrigering uten kostnad for deg.

Kontroll

Kontroll etter en uke og 3 og 6 måneder.

Trening

Lett trening etter 2-3 uker. Tyngre etter 4 uker.

Sykemelding

Som regel kvalifiserer ikke liposkulptur av legger for sykemelding fordi det regnes som en kosmetisk operasjon.

Garanti

Korreksjoner gjøres gratis det første året etter operasjonen.

Hvorfor Sandvikaklinikken?

Det er få eller ingen andre norske klinikker med tilsvarende kvalifisert kirurg. Tidligere stillinger som avdelingsleder ved Rikshospitalet og leder for Norsk plastikkirurgisk forening viser anerkjennelse fra det plastikkirurgiske fagmiljøet og inngående kjennskap til faget og de operative prosedyrene. Hvis du velger Sandvikalinikken garanterer vi deg behandling av første klasse.

Ofte stilte spørsmål:         

Ofte stilte spørsmål:         

Bandasje. Etter fettsuging av leggen eller ankelen må man bruke en komprimerende strømpe hele døgnet den første uken. Det anbefales å bruke strømpen på dagtid i 3-4 uker etter dette.

Dusjing. Man kan ta en rask dusj når den hvite bandasjen fjernes etter 2 dager Hud og tape må tørkes godt med en gang. 

Følelse i hud forandres ikke ved fettsuging. 

Før etter bilder. Norske myndigheter har bestemt at det ikke kan vises bilder "på nett" som er tatt før og etter plastikkirurgiske inngrep. På klinikken vil bli presentert informasjon som viser hvilke resultater du kan oppnå.

Jobb. Hvis du ikke har en jobb hvor man står eller går mye trengs det ofte ingen sykemelding.

Kontroll. Som regel etter en uke og  tre til seks måndeder. 

Komplikasjoner (blødning, infeksjon). Etter fettsuging er det svært sjelden komplikasjoner.

Medisiner. Hvis du bruker blodfortynnende medisiner må disse avpasses. Dette går vi gjennom med deg på klinikken.

Røyking. Røyking er ikke kritisk for denne behandlingen. 

Sting. Det brukes som regel sting som løser seg opp av seg selv.

Trening. Vi anbefaler at du venter ca. 2-4 uker.

Trygg kirurgi. VI praktiserer de siste metodene bl.a. med bruk av avkryssingsskjemaer for å sikre deg på best mulig måte.


Telefon 67 54 00 01

post@sandvikaklinikken.no

Kontonr. 8601 41 71691

Sandvikaklinikken

SANDVIKAKLINIKKEN AS

Elias Smiths vei 10

1337 Sandvika (Se kart)

Åpningstider (Klikk her)

Ansv. lege: Bjørn M. Hokland

Org. nr. 998 595 029