Brystforstørrelse
Brystforstørrelse
Brystforstørrelse

Brystforstørrelse

Brystforstørrelse

v/ Sandvikaklinikken

Brystforstørrelse av første klasse

Brystene er en vesentlig del av kvinners identitet. Sandvikaklinikken tilbyr brystforstørrelse med silikoninnlegg eller bruk av eget fettvev. Vi har stor erfaring med denne type kirurgisk behandling og svært fornøyde pasienter. Silikonprotesene vi bruker er de med best dokumentert kvalitet, og vi setter de høyeste målene for gjennomføring av behandling og oppfølging. 

Kan jeg forstørre brystene?

Forutsetningen for å kunne opereres er at man har fylt 18 år. Det er viktig at man gjør en forstørrelse for egen del og ikke for å tilfredsstille eller få anerkjennelse fra andre. Ved manglende brystutvikling, stor ulikhet mellom brystene eller traktbryst får man dekket operasjonen av det offentlige. Det er da ingen 18 års grense.

Livskvalitet

Det er gjort livskvalitetsundersøkelser ved brystforstørrelse. Undersøkelsen omfatter selvbilde og helse m.m. Hvis brystforstørrelse gjøres etter en grundig vurdering og på en god måte har de fleste økt livskvalitet etter en operasjon. Dette gjelder også i lang tid (år) etter behandling.

Silikonimplantater
Runde silikonimplantater
Silikonimplantater
Dråpe silikonimplantater

Størrelse og fasong

Når du kommer til klinikken snakker vi først om hvorfor du ønsker brystforstørrelse og din helsetilstand. Innleggenes (evt. fettvev) størrelse og fasong avgjøres gjennom en grundig prosess. Implantatene tilpasses kroppstørrelsen, brystkassens fasong  og hoftevidde. Tilvirkerne leverer innlegg i forskjellig fasong, størrelse, fasthet og med ru eller glatt overflate.

Silikoninnleggene er av to hovedtyper, runde og dråpeformede, også kalt anatomiske. De runde bygger litt mer over brystets øvre del. I en engelsk undersøkelse så man på hva pasienter og kirurger foretrakk.  Det var et lite flertall av pasientene som foretrakk runde innlegg. Av  kirurgene var det et lite flertall som syntes de dråpeformede så best ut. En ulempe med dråpeformede implantater er at de har høyere risiko for å vri seg. Brystet fasong kan da forandres. 

Innholdet i de fleste silikoninnlegg har geléaktig innhold, "gummy bear implants" og kommer med forskjellig fasthet/hardhet Sammen bestemmer vi hvilken type du er best tjent med. Fordelen med faste implantater er at det er mindre risiko for bølger i bølger i huden, rippling. Ulempen er at brystene kan føles hardere. Ru overflate blir brukt for at implantatet skal feste seg bedre til vevet rundt. Risikoen for kapseldannelse blir da redusert.

Over eller under brystmuskelen

Hvis man er slank og har lite underhudsfett legger vi implantatene under brystmusklene. Dette gjøres for at de skal få tilstrekkelig tykt lag med vev over. Tynn huddekking kan føre til rippling. Er huden tykkere er det mulig å legge både over og under brystmusklene.

Silikon ved Sandvikaklinikken
Fra Sandvikaklinikken
Kvalitet

 

Brystforstørrelse med saltvannsimplantater

Saltvannsimplantater består av et silikonskall og fylles med saltvann istedenfor silikon. De er i dag lite brukt. Brystet kjennes hardere, og det er økt risiko for rippling. 

3-D simulering og utprøving

Både runde og dråpeformede innlegg leveres i forskjellig bredde, høyde og tykkelse. For å finne riktige mål starter vi med målinger av brystet. 3D-datasimulering kan hjelpe deg å finne riktig størrelse og fasong. Etter vår mening er likevel utprøving med innlegg av forskjellig typer det viktigste. Du får også tilbud om å prøve hjemme. Dette øker sikkerheten for at vi finner det som er riktig for deg.

Hvordan gjøres operasjonen?

Operasjonen skjer som regel i narkose. Man får en engangsdose antibiotika for å unngå infeksjon. Det vanligste er at det legges et 4-5 cm langt ved brystfuren. Disse arrene blir knapt synlige etter noen måneder.

Kikkhullsmetode

Kikkhullsteknikk gjør det mulig å legge inn implantatet fra armhulen. Da må det brukes silikon som er mer flytende enn de vi ellers bruker. Risikoen for feilplassering er noe økt.

Alle metodene har til felles at man lager et rom for silikonen over eller under brysmuskelen. Hvis implantatet skal legges under muskelen må en liten del av muskelen kuttes. Vi gjør dette for å hindre at brystet oppfører seg unaturlig når armene løftes. Man får i praksis ingen nedsatt muskelstyrke. Sårene lukkes med sting som løser seg opp av seg selv og hudfarget tape. Over denne legges en hvit bandasje.

Grudde meg til dette må jeg innrømme. Har blitt tatt godt i mot hele veien. Hils spesielt til anestesilegen og sykepleieren som beroliget meg. Er utrolig fornøyd med resultatet!!!

 

Ciao, jente 25

Var litt usikker på hvordan jeg ble tatt i mot siden jeg bare er 20. Dere var veldig seriøse og ga meg all informasjon jeg trengte.

Hilsen L

 

Møtte hyggelige folk som visste hva de dreiv med. Men, dere burde være mer aktive på sosiale medier. Lykke til!

Ung dame

Hudsnitt brystforstørrelse
Hudsnitt brystforstørrelse
Silikon over brystmuskel
Silikon over brystmuskel
Silikon under brystmuskel
Silikon under brystmuskel

Er det forskjell på silikonimplantatene som brukes?

Det finnes mange produsenter av silikonimplantater. Noen firmaer har vært på markedet i mange 10-år mens andre bare har vært i bruk i noen få år. Det har tidligere vært problemer med enkelte brystinnlegg og kvinner har måttet skifte silikonen. Det er heller ikke alle implantater som brukes i Norge som er godkjent av amerikanske helsemyndigheter (FDA).

Sandvikaklinikken har derfor valgt å bruke implantater fra produsentene Mentor og Allergan. Disse har vært lengst på markedet og er godkjente både i EU og USA. Det er også de merkene som best kan dokumentere kvaliteten over år.

Brystforstørrelse med samtidig brystheving

Et brystimplantat hever brystet. De som har litt "heng" får et fastere og høyere bryst. Hvis det er mye heng kan det være nødvendig å fjerne hud for å få et godt resultat. Dette kan gjøres ved at det først gjøres et brystløft (se brystløft). 

Brystforstørrelse med eget fettvev

Hos Sandvikaklinikken tilbyr vi brystforstørrelse med eget fettvev. Fettet hentes fra kroppen der det er overskudd. Etter en spesiell behandling settes det inn i brystene gjennom et tynt metallrør. Fettet hentes med en fettsugingsmetode som kalles liposkulptur (for detaljer se her) fordi vi former vevet for best mulig utseende. Som oftest tas det fra mage og lår. Ryggen er også et alternativ. Det blir ikke synlige arr.
Brystforstørrelse med eget fettvev hos Sandvikaklinikken har flere fordeler. Denne metoden egner seg spesielt for personer som vil bli kvitt litt overskuddsfett. Det er ikke påvist økt fare for kreft eller andre sykdommer knyttet til operasjonen.

Pannelampe Sandvikaklinikken

Tusen takk til dr. Hokland for kjempefint resultat etter brystoperasjonen. Også kjempetakk til sykepleiersken som hjalp meg å finne akkurat riktig størrelse. Dere er best!

Hilsen takknemlig dame (54)

 

Flotte lokaler og god informasjon.

Sara

Anbefaler Sandvikaklinikken til alle som vurderer brystforstørring.

Anonym

 

Fikk et litt bredt arr etter operasjonen. Dette ordnet de opp i raskt og profesjonelt.

Anonym (40)

Må brystimplantatene skiftes?

Tidligere var det vanlig å anbefale bytte av implantater etter 10 år. Nå gir våre leverandører livstidsgaranti på innleggene. Hvis det går hull på skallet erstattes implantatet kostnadsfritt. Anbefalingen om bytte etter 10 år gjelder derfor ikke lenger. Kvalitetsimplantatene vi bruker er bevist å ha svært liten risiko for lekkasjer. I de tilfellene det har skjedd har det bare ført til lokale mindre skader. Implantater med hull skal likevel byttes Hevelse er ofte første symptom. Hvis det er mistanke må det som regel gjøres en ultralyd-undersøkelse eller magnettomografi (MR). Noen få opplever ulike former for sykdsomsfølelse etter å ha fått satt inn silikonimplantater - "brystimplantatsykdom". Heldigvis er dette sjeldent, og det er ikke funnet sikker sammenheng mellom tilstanden og silikon. Opplever man plager er det sikreste å fjerne silikonen.

Flere barn etter brystforstørrelse

Det sikreste resultatet fås når implantatene legges inn etter man har fått de barna man ønsker. Ved graviditet/amming øker brystenes størrelse. Hvis huden ikke trekker seg godt nok sammen kan brystene blir mer hengende.

Mammografi

Mammografi gjøres for å sjekke at det ikke er kreftforandringer i brystene. Brystet plasseres mellom to plater og undersøkelsen gjøres. Som regel går dette fint hos pasienter som har fått satt inn et implantat. I noen tilfeller er det vanskelig, og da kommer man til målet med ultralydundersøkelse, evt. magnettomografi (MR).

Narkose - Sikkerhet

Vi gjør som oftest operasjonen i narkose. Det gis medisiner i en blodåre med elektroniske pumper til en blodåre. Anestesimedilene som brukes i dag  forsvinner fort ut av kroppen.  Man våkner raskt og har lite plager. Anestesiapparat og øvrig utstyr er av seneste modeller. Det kan også gjøres i sedasjon. Dette betyr at det gis lokalbedøvelse i tillegg til smertestillende i en årblodåre.

Safe Surgery

Vi praktiserer Safe Surgery. Dette er et sett av sikkerhetsregler som skal sørge for at ingenting går galt. I motsetning til mange klinikker er anestesilegen vår til stede på operasjonsstuen hele tiden. Sammen med  anestesisykepleier overvåkes pasienten kontinuerlig.  Etter narkosen kommer man i seng på et post-operativt rom. Her får du tilbud om lett mat/drikke.  Cirka 1 time senere er man på bena igjen og kan dra hjem. Du får alltid telefonnummeret til kirurgen. Hvis det skulle oppstå noe uforutsett kan du ringe hele døgnet.

Garanti

Implantatene byttes kostnadsfritt de første 5 årene hvis det påvises skade på disse. Ved tydelig kapseldannelse (Baker 3-4) innen 5 år opereres kostnadsfritt en gang. Eventuell videre hensiktsmessig behandling avtales til redusert eller ingen kostnad. Klinikken har erstatningsordning gjennom Norsk pasientskadeerstatning.

Det er få eller ingen andre norske klinikker med tilsvarende merittert kirurg. Tidligere stillinger som avdelingsleder ved Rikshospitalet og leder for Norsk plastikkirurgisk forening viser anerkjennelse fra det plastikkirurgiske fagmiljøet og inngående kjennskap til faget og de operative prosedyrene. Hvis du velger Sandvikalinikken garanterer vi deg behandling av første klasse.

Ofte stilte spørsmål:         

Ofte stilte spørsmål:         

Amerikanske retningslinjer. Implantater med silikoninnhold har bare kunnet brukes i USA for brystrekonstruksjon (for eksempel etter kreftoperasjoner). Ny dokumentasjon som viser at implantatene er sikre og ufarlige gjorde at protesene ble godkjent også for brystforstørrelse i 2013.

Amming. Det er ikke påvist noen form for helseskade hos barn som ammes fra kvinner med brystinnlegg. Dette kan altså gjøres trygt. I noen tilfeller kan kvinnen oppleve noe mer melkespreng, og det er rapportert litt høyere risiko for kapseldannelse rundt implantatet.

Bandasje. Hudsåret lukkes med sting som går bort av seg selv og såret dekkes med sårtape. Det legges så på en bandasje som du beholder til du kommer til kontroll, normalt en uke etter operasjonen. Ta da med en god sports-bh.

Bh. Pass på å få en passende bh etter brystforstørrelse. Det kan være en god ide å få hjelp av i en butikk med god kompetanse. Siden bryststørrelsen er økt kan det være riktig å finne bh med litt ekstra støtte.

Cup. Det finnes dessverre ingen standard for bh-cupstørrelse. Det er forskjeller fra produsent til produsent. Hva dette betyr i forhold til protesestørrelse vil vi gå gjennom med deg på klinikken.

Dusjing. Man kan ta en rask dusj allerede 2 dager etter operasjonen. Hud og tape må tørkes godt med en gang. Hvis såret blir værende vått over tid er det økt risiko for infeksjon.

Følelse i hud og brystvorte. Hudfølelsen kan bli litt nedsatt rett etter operasjonen, men dette er ikke permanent.

Før etter bilder. Norske myndigheter har bestemt at det ikke kan vises bilder "på nett" som er tatt før og etter en brystforstørrende operasjon. På klinikken vil bli presentert informasjon som viser hvilke resultater du kan oppnå.

Garanti. Sandvikaklinikken gir garanti på alle inngrep. Ingen har mer omfattende garanti enn oss, og vi går gjennom dette sammen med deg i detalj.

Implantat. Det finnes en rekke produsenter av brystimplantater. Vi vil råde deg til å be om innlegg som har livstidsgaranti. På Sandvikaklinikken brukes bare implantater fra Allergan og Mentor som er de produsentene som har vært lengst på markedet.

Jobb. Normal rekonvalesenstid er ca. 1 uke.

Kapsel. Når det settes inn et brystinnlegg dannes det et tynt arr rundt. Hvis arret blir tykkere kaller vi det kapsel. Innlegget kan da følges hardt, Det kan bli nødvendig å operere.

Komplikasjoner (blødning, infeksjon) sees heldigvis sjeldent. Vi har aldri hatt infeksjon etter silikoninnlegging. På Sandvikaklinikken har erfaring og prosedyrer som reduserer risikoen for komplikasjoner mest mulig og gjør at vi trygt kan håndtere problemer hvis de likevel skulle oppstå.

Kontroll. Kontroller avtales etter ca. en uke og deretter 3 og 6 måneder.

Mammografi går som oftest greit med implantater. Ellers må det gjøres ultralyd eller MR-undersøkelse. ultralydundersøkelse. Kvinner som har fått forstørret brystene har ikke økt risiko for brystkreft.

Medisiner. Dette går vi gjennom med deg på klinikken. Spesielt blodfortynnende medisiner må avpasses.

Røyking. Røyk nedsetter blodsirkulasjonen og øker risikoen for komplikasjoner. Det anbefales at man ikke røyker 2 uker før operasjonen og 2 uker etter.

Sex. Etter ca. 4 uker har implantatene funnet sin form og posisjon og arrlinjen er sterkt nok til å tåle normal "belastning".

Silkonimplantat. Silikon består av silisium, oksygen og hydrogen. Dagens innlegg er av 4. og 5. generasjon. De har tykkere kapsel og har fastere innhold enn før. Risikoen for at det går hull på kapselen er liten. Hvis det går hull må implantatet fjernes eller byttes. Det vanligste tegnet er hevelse eller ubehag i brystet.

Sting. Det brukes sting som løser seg opp av seg selv.

Trening. Vi anbefaler at du venter ca. 3-4 uker før trening og benytter en godt støttende sports-bh.

Trygg kirurgi. Vi praktiserer de siste metodene bl.a. med bruk av avkryssingsskjemaer for å sikre deg på best mulig måte.

Telefon 67 54 00 01

post@sandvikaklinikken.no

Kontonr. 8601 41 71691

Sandvikaklinikken

SANDVIKAKLINIKKEN AS

Elias Smiths vei 10

1337 Sandvika (Se kart)

Åpningstider (Klikk her)

Ansv. lege: Bjørn M. Hokland

Org. nr. 998 595 029