Svette-L
Svette-M
Svette-S

Svetting

v/ Sandvikaklinikken

Svette fra armhulene kan for noen være et stort sosialt problem. Noen er samtidig plaget med svetting i håndflatene. Årsaken er som oftest ukjent. Mange har ikke tilstrekkelig effekt av deodoranter. Behandling med botulinumtoxin kan hjelpe, men må gjentas ca. hver 4 måned. Hos noen kan man kappe en nerve på halsen som øker svetteproduksjonen, såkalt sympatektomi. Operasjonen er dessverre ofte for effektiv og man blir plaget med tørre håndflater.

Et tredje alternativ er å fjerne svette-kjertlene med lignende teknikk som med fettsuging. Behandlingen er som varig og kan gjøres i lokalbedøvelse. Operasjonen går ut på at det lages små kutt i huden, ca. 3 millimeter lange. Gjennom disse fører man inn en tynn metallkanyle (rør) med hull ytterst. Gjennom denne kan man suge ut svettekjertler med bruk av undertrykk. Operasjonen tar ca. 30 minutter. Huden lukkes med sting som løser seg opp selv.

Det er svært sjeldent med komplikasjoner (blødning, infeksjon) etter denne operasjonen. Inngrepet reduserer svetteproduskjonen, men fjerner den ikke helt. Det er ikke uvanlig at den øker litt i løpet av det første året. Inngrepet kan da gjentas hvis nødvendig.

Kvalitet

Telefon 67 54 00 01

post@sandvikaklinikken.no

Kontonr. 8601 41 71691

Sandvikaklinikken

SANDVIKAKLINIKKEN AS

Elias Smiths vei 10

1337 Sandvika (Se kart)

Åpningstider (Klikk her)

Ansv. lege: Bjørn M. Hokland

Org. nr. 998 595 029