Fettsuge knær
Fettsuge knær
Fettsuge knær

Fettsuge knær

v/ Sandvikaklinikken

Knærne er ofte et problemområde hvor de naturlige formene viskes ut med årene. Å fettsuge knær kan ha en flott effekt. Resultatet blir slankere knær og en jevnere jevnere profil. Fettsuging, ofte kalt liposkulptur former vevet. Les mer om teknikken på siden denne siden. 

Fettsuge knær

Fettsuging av knær  foregår i lokalbedøvelse I tillegg gis smertestillende i en blodåre. Først markeres områdene som skal behandles med en tusjpenn. På operasjonsbordet lages to eller tre korte snitt i huden (ca. 3 mm lange) på hver side. Disse gir ikke synlige arr. Gjennom hudåpningen føres en tynn fettsugingskanyle (metallrør) under huden. Det er små hull i tuppen på kanylen. Ved hjelp av undertrykk fjernes overskuddsfett.

Det er viktig å benytte tynne rør og ta seg god tid for å unngå ujevnheter. Vi benytter også en spesiell metode for å få huden til å trekke seg godt sammen. Hudtykkelsen måles underveis for å oppnå akkurat den profilen på kneet du ønsker. De korte hudåpningene lukkes med kirurgisk tråd, og det settes på en brun hudtape. Til slutt legger vi på en komprimerende hvit bandasje.

Det markedsføres også andre metoder for liposkulptur, f.eks. SmartLipo. Ingen av disse metoden har vist bedre resultater enn metoden vi benytter, såkalt tumesens-teknikk. Se her for mer informasjon om dette.

Undersøkelse før en operasjon

Ved konsultasjonen går vi gjennom din helsetilstand, tidligere operasjoner, medisiner, allergier m.m. Vi tilbyr en datasimulering som kan gi deg et inntrykk av hva du kan oppnå.

Forberedelse til operasjon

Før operasjonen skal man faste (ikke spise eller drikke) i 6 timer. Tar man faste medisiner kan man ta disse til et halvt glass vann 2 timer før inngrepet (eller tidligere). Kvelden før og samme morgen som operasjonen skal man dusje og vaske kroppen (fra magen og ned) med en bakteriehindrende såpe (Hibiscrub, 500 ml, 40 mg/ml) som man får kjøpt på apoteket.

Etter operasjonen

Når du drar hjem får du med deg smertestillende medisiner. De er som regel lite smerter etter en operasjon. To dager etter inngrepet kan den hvite bandasjen fjernes. Dette gjør du som regel selv hjemme. Du må nå bruke støttestrømper / strømpebukse. Vi vil informere deg om hvor du kan skaffe denne. Strømpene skal brukes døgnet rundt den første uken. Vi anbefaler at du bruker den på dagtid i minimum 4 uker til.

Du kan dusje etter 2 dager når ytre bandasjen er borte. Dusjen må være kort for at de tapene ikke skal løsne. Vi anbefaler å tørke tapen med en hårføner. Hudsårene dekkes med tape i minimum 2-3 uker.  Hvis man er i sterk sol de første 6 månedene anbefaler vi tape eller sun block stift. Dette for å ikke få synlig arr. Inngrepet tar ca. 1 time. Du må regne med å være på klinikken i 3 timer.

 

Fettsuge kne
Kvalitet

Komplikasjoner

Det er svært sjelden med komplikasjoner ved denne operasjonen. Infeksjon kan aldri 100% utelukkes ved et inngrep. Hvis det skulle bli vondt, huden rød eller væsking fra sårene må du kontakte oss med en gang. Det er ganske vanlig med noen "blåmerker". Disse kan sitte omkring kneet, men også i ankelnivå. Disse går bort av seg selv i løpet av noen uker. Ujevnheter i huden kan forekomme spesielt hvis du har åreknuter. Hvis dette skulle skje vil vi se på det og kunne tilby deg korrigering uten kostnad for deg.

Kontroll

Kontroll etter en uke og 3 og 6 måneder.

Trening

Lett trening etter 2-3 uker. Tyngre etter 4 uker.

Sykemelding

Som regel kvalifiserer ikke liposkulptur av knær for sykemelding fordi det regnes som en kosmetisk operasjon. 

Garanti

Korreksjoner gjøres gratis det første året etter operasjonen.

Hvorfor Sandvikaklinikken?

Det er få eller ingen andre norske klinikker med tilsvarende kvalifiserte kirurger. Tidligere stillinger som avdelingsleder ved Rikshospitalet og leder for Norsk plastikkirurgisk forening viser anerkjennelse fra det plastikkirurgiske fagmiljøet og inngående kjennskap til faget og de operative prosedyrene. Hvis du velger Sandvikalinikken garanterer vi deg behandling av første klasse

Ofte stilte spørsmål:         

Ofte stilte spørsmål:         

Bandasje. Det settes på en bandasje som brukes i 2 dager etter operasjonen. Det anbefales at man bruker en komprimerende strømpe natt og dag den første uken. Deretter på dagtid i 3-4 uker til.

Dusjing. Man kan ta en rask dusj allerede 2 dager etter operasjonen etter fjerning av den hvite bandasjen. 

Følelse i hud kan bli noe nedsatt rett etter operasjonen. 

Før etter bilder. Norske myndigheter har bestemt at det ikke kan vises bilder "på nett" som er tatt før og etter plastikkirurgiske inngrep. På klinikken vil bli presentert informasjon som viser hvilke resultater du kan oppnå.

Jobb. Det er som regel ikke nødvendig med sykemelding.

Kontroll.Normalt etter en uke, 3 og 6 måneder.

Komplikasjoner (blødning, infeksjon). Etter fettsuging er det svært sjeldent komplikasjoner. 

Medisiner. Hvis du bruker blodfortynnende medisiner må disse avpasses. Dette går vi gjennom med deg på klinikken.

Røyking. Ikke avgjørende å holde opp ved dette inngrepet.

Sting. Fjernes ved kontroll etter en uke.

Trening. Vi anbefaler at du venter ca. 2 uker før trening.

Trygg kirurgi. VI praktiserer de siste metodene bl.a. med bruk av avkryssingsskjemaer for å sikre deg på best mulig måte.

Telefon 67 54 00 01

post@sandvikaklinikken.no

Kontonr. 8601 41 71691

Sandvikaklinikken

SANDVIKAKLINIKKEN AS

Elias Smiths vei 10

1337 Sandvika (Se kart)

Åpningstider (Klikk her)

Ansv. lege: Bjørn M. Hokland

Org. nr. 998 595 029