Bukplastikk Sandvikaklinikken
Bukplastikk Sandvikaklinikken
Bukplastikk Sandvikaklinikken

Bukplastikk

v/ Sandvikaklinikken

Bukplastikk i Bærum

Ved bukplastikk hos Sandvikaklinikken vil du se resultater umiddelbart, hvor overskudd av hud og fett fjernes og magen vil bli flat, stram og fast. Etter stor vektreduksjon eller graviditet kan det oppstå strekkmerker og overskudd av fett og hud på magen. Dette er vanskelig å trene bort, men bukplastikk hos Sandvikaklinikken vil bidra til å fjerne dette.

Etter stor vektnedgang (slankeoperasjon) kan bukplastikk være aktuelt, jfr. artikkel i Tidsskrift for den norske legeforening, juni 2015 og min leder i samme nummer.

For de som  har moderat hudoverskudd over den nedre delen av magen, tilbyr vi også minibukplastikk.

Bukplastikkoperasjon

Bukplastikk gjøres i narkose. Først tegner kirurgen på magen med en tusjpenn. Hudområdene som skal fettsuges og fjernes markeres. Det tas bort et belteformet område fra rett over kjønnsbehåringen til øvre del av navlen. Operasjonen starter med fettsuging. Navlen løses ut (skjæres rundt), og det legges et nært vannrett hudsnitt nede på magen. Vevet løsnes fra musklene helt opp til ribbeina.

Hvis magemusklene skal strammes syes de sammen i midtlinjen med sterk tråd. Huden som er løsnet strekkes nedover og overskudd fjernes. Det er viktig å tilpasse stramningen slik at mageprofilen blir naturlig. Sammen med riktig utført fettsuging bidrar dette til at midjen blir smalere og at magen får en naturlig fasong. Det lages hull til navlen og den syes fast. To dren (tynn plastrør) legges inn for å fjerne blod fra sårhulen. Huden lukkes med tråd som løser seg opp. Såret tapes med brun tape og over denne legges en stram hvit bandasje. I tillegg til arret nede på magen blir det et arr rundt navlen. Sandvikaklinikken bruker en teknikk som gjør at arret rundt navlen blir liggende dypt og ikke eller lite synlig. Drenene fjernes som regel etter en til to dager.

Minibukplastikk

Minisbukplastikk er et godt alternativ hvis det hudoverskuddet er over nedre del av magen. Det tegnes opp et belteformet område fra kjønnsbehåringen og opp mot navlen (men ikke så langt opp som til navlen). Operasjonen starter med fettsuging, som oftest av mage og flanker og hofter. Deretter fjernes det opptegnede hudområdet på magen. Vev fjernes helt ned til musklene. Såret lukkes deretter i tre lag med tråd som løser seg opp. Som regel legges det ikke inn dren. Såret tapes  med brun tape og til slutt legges en hvit stram bandasje.

Bukplastikk
Bukplastikk
Minibukplastikk
Minibukplastikk
Kvalitet

Andre typer bukplastikk

Hvis man har stort hudoverskudd på ryggen er body lift et alternativ. Ved denne operasjonen fjernes også hud fra et belteformet område på ryggen. HLTA (high lateral tension  abdominoplasty) er bukplastikk for de som også har mye slapp hud på yttersiden av lårene. Hudsnittene på magen forlenges noe bakover hvor det fjernes vev. Ved lukkingen strammer man spesielt her for å løfte utsiden av lårene. Lis de fleur plastikk brukes der det er mye overskudd på tvers av magen. Det fjernes et kileformet hudparti i midten. Dette gir et langt vertikalt arr på magen og brukes mest på overvektsopererte.

Undersøkelse før en operasjon

Ved konsultasjonen går vi gjennom din helsetilstand, tidligere operasjoner, medisiner, allergier m.m. Vi tilbyr en datasimulering som kan gi deg et inntrykk av hva du kan oppnå.

Komplikasjoner

Blødning er en risiko ved alle inngrep. Det er størst risiko for dette det første døgnet. Blødning merkes ved at magen begynner å gjøre vondt og kan svulme opp. Etter bukplastikk skal man ikke være alene den første natten. Er man det minste i tvil om det kan være en blødningskomplikasjon skal man kontakte kirurgen umiddelbart.

Serom

Serom bety at vevsvæske samler seg under huden. Dette merkes også ved at magen blir større. Serom går ofte bort av seg selv. Hvis det er stort kan det være nødvendig å tappe ut væsken med en nål. Infeksjon er en annen kjent komplikasjon Fordi magehuden strammes blir blodsirkulasjonen nedsatt. Hvis blodsirkulasjonen svikter kan vevet dø. Bakterier kan komme inn i såret og det blir infeksjon. Huden kan bli mørkere og rødlig. Hvis det blir infeksjon begynner det å gjøre vondt. Det kan komme væske fra såret slik at tapen over blir fuktig. Også nå må kirurgen raskt kontaktes. Røykere har økt risiko ved bukplastikk.

Brokk
Brokk
Reparert brokk
Reparert brokk

Forberedelse til operasjon

Røyking må unngås i minimum 2 uker før og to uker etter inngrepet. Før operasjonen skal man faste (ikke spise eller drikke) i 6 timer. Faste medisiner tas med et halvt glass vann 2 timer før inngrepet (eller tidligere). Kvelden før og samme morgen som operasjonen skal man dusje.  Kroppen (ikke ansikt/hår) vaskes med en bakteriehindrende såpe. Hibiscrub (500 ml, 40 mg/ml) kjøpes på apotek. Når du kommer får du medisiner og en samtale med kirurg og anestesilege.

Narkose - Sikkerhet

Vi gjør operasjonen i narkose fordi det gir minst plager og er sikrest. Medisiner gis med elektronisk pumper til en blodåre. Man får et smertestillende stoff og et som gir søvn. Anestesien som brukes forsvinner raskt ut av kroppen.  Man våkner raskt og har lite plager. Anestesiapparat og øvrig utstyr er av seneste modeller.

Safe Surgery

Vi praktiserer Safe Surgery. Dette er et sett av sikkerhetsregler som skal sørge for at ingenting går galt. I motsetning til mange klinikker er anestesilegen vår til stede på operasjonsstuen hele tiden. Sammen med  anestesisykepleier overvåkes pasienten kontinuerlig.  Etter narkosen kommer man i seng på et post-operativt rom. Her får du tilbud om lett mat/drikke.  Cirka 1 time senere er man på bena igjen og kan dra hjem. Du får alltid telefonnummeret til kirurgen. Hvis det skulle oppstå noe du lurer på kan du ringe natt og dag.

Jeg vil bare takke dere for den gode behandlingen og det gode resultatet.

Hilsen Eirin

 

Er sykepleier og valgte derfor Sandvikaklinikken. Strekkmerkene forsvant og jeg er veldig godt fornøyd med fettsugingen som ble gjort over hoftene. Arrene er også blitt fine selv om de var røde en god stund. Tusen takk til dere alle.

Hilsen spesialsykepleier

 

Fikk bort "lovehandles" og er veldig fornøyd med det.

Kåre

Etter operasjonen

Når du drar hjem får du med deg smertestillende medisiner. De første 2 ukene er det ofte en del vondt, spesielt når man retter seg opp. Den brune tapen som er satt over sårene skal ikke fjernes før kontrolltimen. Over tapen settes en stram hvit bandaje. Denne fjernes på klinikken 2 dager etter inngrepet. Da må du ha med deg en kompresjonbody. Vi vil informere deg nærmere om dette. Bodyen skal brukes døgnet rundt den første uken og på dagtid i minimum 4 uker til.

Forholdsregler

Du kan dusje etter 2 dager. Dusjen må være kort for at de tapene ikke skal løsne. Vi anbefaler at du tørker tapen med en hårføner. Man kan starte å trene og etter ca. 3 uker. Vi anbefaler å tape sårene med medisinsk tap de første 2-3 måneden. Hvis man er i sterk sol de første 6 månedene anbefaler vi å bruke tape eller sun block stift. Det er vanlig å ha noe nedsatt hudfølelse over nedre del av magen etter disse operasjonene. Hudfølelsen bedres i løpet av det første året. Operasjonen tar ca. 3 timer. Som regel må man sykemeldes i 2-4 uker.

Fra Sandvikaklinikken
Fra Sandvikaklinikken

Kontroll

Kontroll etter 2 dager, en uke og 3 og 6 måneder.

Trening

Lett trening etter 2-3 uker. Tyngre etter 4 uker.

Livskvalitet

Det er gjort livskvalitetsundersøkelser ved bukplastikk. Dette er spørreundersøkelser hvor man svarer på hvor fornøyd man er med ulike deler av livet som selvbilde, helse m.fl. Forskningen viser at hvis bukplastikk for de fleste gir økt livskvalitet

Garanti

Korreksjoner gjøres gratis det første året etter operasjonen.

Mageplastikk av kvalitet

I Sandvikaklinikken er våre fremste verdier tillit, kvalitet, tverrprofesjonalitet og respekt, samtidig som vi tilnærmer oss hver pasient individuelt. Mageplastikk vil bli gjort av en av Norges fremste kirurger, og vi bruker kun det beste og topp-teknologiske utstyret. Vi garanterer deg god behandling, med stor trygghet og sikkerhet.
Dersom du har spørsmål rundt mageplastikk, er du hjertelig velkommen til å kontakte Sandvikaklinikken enten på mail og telefon. Besøk oss gjerne for en uforpliktende konsultasjon. Vi kan love mageplastikk av førsteklasses kvalitet.

Ofte stilte spørsmål:         

Ofte stilte spørsmål:         

Antibiotika. Som regel gis en engangsdose antibiotika ("penicillin") før operasjonen for å unngå infeksjon.

Arr. Det kommer et arr på tvers over magen og ved full bukplastikk i tillegg et arr rundt navlen. Nøyaktig hvor arret på tvers skal ligge avgjøres i samarbeid med deg hvor vi "sikter mot" bikini/truseområdet.

Bandasje. Hudsåret lukkes med sting som går bort av seg selv. Såret dekkes med brun sårtape. Over denne legges en hvit  bandasje. Denne beholder til du kommer til kontroll etter 2 dager. Første uke må Du må bruke en kompresjonpanty døgnet rundt. Deretter på dagtid i 4-6 uker til.

Dusjing. Man kan ta en rask dusje når den hvite bandasjen fjernes 2 dager etter operasjonen. Hud og tape må tørkes godt med en gang. Hvis såret blir værende vått over tid er det økt risiko for infeksjon.

Før etter bilder. Norske myndigheter har bestemt at det ikke kan vises bilder "på nett" som er tatt før og etter mageplastikk. På klinikken vil bli presentert informasjon som viser hvilke resultater du kan oppnå.

HLTA (High Lateral Tension Abdominoplasty) er en variant av full mageplastikk hvor en også får lett oppstramning av lår. Arrene på magen blir noe lengre.

Hudfølelsen i nedre del av magen blir svekket. Som regel tar dette seg opp igjen, men blir ikke alltid like god som før.

Jobb. Du er som regel tilbake i jobb etter 2-4 uker.

Komplikasjoner (blødning, infeksjon) er kjente komplikasjoner. Infeksjon kan føre til nekrose (dødt vev) på magen spesielt hos røykere. Erfaring fra Norsk pasientskadeerstatning gjør at vi legger ekstra stor vekt på å unngå dette.

Kontroll. Dren fjernes normalt etter 2 dager. Deretter kontroll etter ytterligere 1 uke og 3 og 6 måneder.

Medisiner. Dette går vi gjennom med deg på klinikken. Spesielt blodfortynnende medisiner må avpasses.

Rekonvalesenstid. Du reiser samme dag som inngrepet og får med smertestillende medisiner. Det tar normalt flere uker før man er "tilbake der man var". Sykemeldingsperioden avhenger av arbeidssituasjonen. Et fysisk anstrengende yrke tilsier lengre sykemeldingsperiode enn ved "kontorarbeid".

Røyking. Røyk nedsetter blodsirkulasjonen og øker risikoen for komplikasjoner. Ved bukplastikk er det et absolutt krav om at man ikke røyker i perioden fra 2 uker før operasjonen til 2 uker etter.

Sting. Det brukes sting som løser seg opp av seg selv, men kan være aktuelt å fjerne sting rundt navlen etter en uke.

Trening. Vi anbefaler at du venter ca. 3-4 uker før trening.

Trygg kirurgi. Vi benytter de siste metodene med bruk av bla. avkrysningsskjemaer for å garantere sikkerheten.

Telefon 67 54 00 01

post@sandvikaklinikken.no

Kontonr. 8601 41 71691

Sandvikaklinikken

SANDVIKAKLINIKKEN AS

Elias Smiths vei 10

1337 Sandvika (Se kart)

Åpningstider (Klikk her)

Ansv. lege: Bjørn M. Hokland

Org. nr. 998 595 029