Etter operasjonen

Når du drar hjem får du med deg smertestillende medisiner. Man må regne med noe smerter, spesielt det første døgnet. Det er mer smerter hvis implantatet er lagt under brystmuskelen. Du kan dusje etter 2 dager. Før det må den ytterste hvite bandasjen fjernes. Dusjen må være kort for at de hudfargede tapene ikke skal løsne. Tapen kan tørkes med en hårføner. Den første uken skal du bruke sports-bh døgnet rundt. Det er ofte best å sove på rygg eller på siden. Sports-bh brukes på dagtid i enda 3-4 uker. Hos noen vil vi også anbefale et brystbind. Dette er et bind over den øvre delen av brystet.  Bindet hindrer at implantatene forskyver seg oppover. Ved bilkjøring skal man bruke setebelter som vanlig.

Kontroll

Vi ringer deg dagen etter operasjonen. Du innkalles til kontroll etter ca. 1 uke. Stingene løser seg opp av seg selv. For å få pene arr anbefaler vi å tape sårene i 2-3 måneder. Tape kan kjøpet på apotek (Micropore eller Scanpore). Senere kontroller etter 3 og 6 måneder.

Sykmelding

Man kan ikke få sykmelding i tiden man er borte fra jobb. Hvis silikoninnleggene legges over brystmusklene er man som regel komme tilbake i jobb etter mindre enn en uke. Hvs de legges under musklene må man regne mer mer smerte den første tiden. Det kan være fornuftig å være hjemme i ca. en uke.

Barn - løfting

De første 2-3 ukene bør man unngå tunge løft og tenke på dette hvis man har mindre barn. Spesielt løft over skuldernivå bør unngås. Hovedregelen er likevel at det går bra hvis det ikke gjør vondt og man tar det rolig.

Trening

Vi anbefaler at man venter med aktiv trening de første 3 ukene. Vekttrening bør man vente med i 4-6 uker.

Følelse i brystene

Følelsen i brystene etter en operasjon kan være økt, som før eller noe nedsatt. Dette normaliserer seg i løpet av noen måneder.

Amming

Flere undersøkelser har ikke vist noen effekt av brystoperasjon på muligheten til å amme. Det er ingen fare for barnet å få brystmelk fra mor med silikonimplantater. Dette gjelder også om det skulle ha gått hull på  innleggene uten at man er klar over dette.

 

Telefon 67 54 00 01

post@sandvikaklinikken.no

Kontonr. 8601 41 71691

Sandvikaklinikken

SANDVIKAKLINIKKEN AS

Elias Smiths vei 10

1337 Sandvika (Se kart)

Åpningstider (Klikk her)

Ansv. lege: Bjørn M. Hokland

Org. nr. 998 595 029