Kompetanse Tillit Resultat

  Velkommen til
  Sandvikaklinikken!

[maxbutton id="21"]  [maxbutton id="35"]Praktisk info

Før operasjonen

Vi legger stor vekt på at du er best mulig informert før en operasjon. Av og til kommer man på ting i ”siste liten” eller føler seg anspent. Dette er helt normalt. Er det noe du lurer på er det bare å ringe oss eller sende sms. Vi et meget erfarent team som vil ta best mulig vare på deg. Sandvikaklinikken har aldri hatt noen uhell eller større komplikasjoner. Vi  har helt moderne utstyr og følger alle sikkerhetsregler. Vi har blant annet investert i nødstrøm og har back-up for alle viktige funksjoner. Hvis du skulle bli forkjølet eller syk på annen måte må du ta kontakt så fort som mulig.

For de fleste kirugiske behandlinger anbefales at røykere tar et opphold 2 uker før og 2 uker etter kirurgien. Ved ansiktsløft, halsløft og bukplastikk er dette et absolutt krav. Faste i 6 timer er nødvendig hvis du skal ha mer enn lokalbedøvelse. Dette gjelder narkose og når du får smertestillende i en blodåre (sedasjon). Fasting gjelder både mat og væskeinntak. Medisiner kan tas til et halvt glass vann inntil 2 timer før inngrepet. For en del behandlinger skal du vaske deg med en desinfiserende såpe, Hibiscrub. Det står nærmere retningslinjer under omtalen av operasjonen.

Som regel skal man holde opp med medisiner som inneholder asetylsalisylsyre (Albyl, Dispril, Globoid og andre) i en uke. Betennelsesdempende medisiner (”NSAID-medisner” som Ibux, Voltaren, Naprosyn m.fl.) skal ikke tas de siste 3 dagene før operasjonen fordi de øker blødningsfaren. Det samme gjelder naturmedisin som ginseng, solhatt, e-vitamin og hvitløk. P-piller kan du ofte fortsette med bortsett fra om du har økt risiko for blodpropp (tidligere blodpropp, overvekt, alder over 40 år) og skal gjennom store inngrep. Ta med lett tøy med knepping foran. Du vil få låne en ren badekåpe hos oss. Smykker, verdisaker og kontanter anbefales ikke tatt med.

Under operasjonen

Ved små inngrep i lokalbedøvelse er vi 1 eller 2 personer. Vi vasker området som skal opereres og dekker huden rundt med steril duk. Kirurgen markerer området som skal opereres med en tusj. Du får deretter lokalbedøvelse. Vi legger stor vekt på å sette slik at det gjør minst mulig vondt. Inngrepet gjennomføres. Etter at huden er lukket dekkes såret med en sårtape og eventuelt bandasje.

Ved større inngrep er vi normalt et team på 3-4 personer som tar hånd om deg, operatør, operasjonssykepleier og anestesipersonell. Etter at du er kommer inn på operasjonsstua får du lagt inn et lite ”rør” (en veneflon) i en blodåre på armen. Gjennom denne får du  medisiner og væske. Skal du sove gis såkalt TIVA-narkose. TIVA står for total intravenøs anestesi. Dette er en moderne anestesiform som gir lite plager (kvalme, slapphet) etter inngrepet. Vi vasker operasjonsområdet med et desinfeksjonsmiddel som dreper bakterier, og operasjonen kan starte. Hvis du er våken setter vi lokalbedøvelse. Ved avslutning av inngrepet dekker vi hudsnittene med sårtap og eventuelt en bandasje utenpå. Du kjøres deretter inn i oppvåkningsrommet.

Operasjonsstue
Fra Sandvikaklinikken

Etter operasjonen

På oppvåkningsrommet får du tilbud om drikke og et lett måltid hvis du er sulten. Vi setter et lite ”overvåknings-instrument” på en finger som måler puls og hvor mye surstoff (oksygen) det er i blodet. Du får også smertestillende medisiner ved behov. Vi vil se innom deg jevnlig. Etter 1-2 timer kan du dra hjem. Hvis du har fått narkose må du ha noen som henter deg og noen som kan være hos deg første natt. Du får kirurgens telefonnummer slik at du kan ringe dag og natt ved behov. Hvis det er lagt inn dren (plastrør som fjerner blod) gir vi informasjon om om stell og avtaler fjerning. Kontrolltime avtales. Hvis det er brukt sting som må fjernes gjøres dette ved kontroll. Vi anbefaler at hudsnittene tapes med sårtape i 2-12 uker. Sol på arrene bør unngås det  første året. Arrene kan dekkes med sårtape eller det kan brukes sun blosk stift. Har du rett til sykmelding ordner vi dette.

Interiør
Fra Sandvikaklinikken

Telefon 67 54 00 01

post@sandvikaklinikken.no

Kontonr. 8601 41 71691

Sandvikaklinikken

SANDVIKAKLINIKKEN AS

Elias Smiths vei 10

1337 Sandvika (Se kart)

Åpningstider (Klikk her)

Ansv. lege: Bjørn M. Hokland

Org. nr. 998 595 029